Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο χαρτοπόλεμος νομοσχεδίων και η πραγματικότητα

Γρηγοριάδης Κώστας

Εμφανίζονται να κόπτονται πολλά κόμματα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και να ωρύονται για την ανάγκη να υπάρξει νέος νόμος που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

Βέβαια, το ΚΚΕ το έχει πει από τότε που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τα νομοσχέδια, ότι είναι αντίθετο με κάθε σχέδιο ή πρόταση νόμου που ενσωματώνει την αντιδραστική Απόφαση - Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιβάλλει την υποταγή στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών και της λαϊκής πάλης.

Αναφέρουμε απλά ένα παράδειγμα, που αποκαλύπτει το μέγεθος της υποκρισίας τους, αλλά και το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Τα δύο φασιστοειδή που κατηγορούνται για εμπρησμό μαγαζιού που ανήκει σε Καμερουνέζο στον Αγιο Παντελεήμονα, προχτές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για να δικαστούν. Ομως, η δίκη τους αναβλήθηκε για άγνωστη δικάσιμο, μετά από αίτημά τους. Θυμίζουμε ότι ο ένας από τους δύο είχε ομολογήσει στην κατάθεσή του ότι συμμετείχε σε «ομάδα εφόδου» κατά μεταναστών που δρούσε οργανωμένα και με συγκεκριμένη κάλυψη...

Ο φασισμός, ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζονται με νόμους, αλλά από τον ίδιο το λαό και την πάλη του, με το να απομονώνει όπου βρίσκει τα φασιστοειδή και τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Ενας αγώνας που θα στοχεύει στο να εξαλείψει τη ρίζα του κακού, που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει τα ρατσιστικά φαινόμενα, τον ίδιο το φασισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ