Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τόση πολλή χαρά...

Σαν γύφτικο σκεπάρνι καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση της προέδρου της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκ. Τσίμερ να είναι ο Αλ. Τσίπρας ο προτεινόμενος της ευρωομάδας για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Η ιδέα που πέταξε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής πατάει στις συζητήσεις που γίνονται για εκλογή του προέδρου της Κομισιόν -θέση που σήμερα κατέχει ο Ζ.Μ. Μπαρόζο- απευθείας απ' το Ευρωκοινοβούλιο και όχι απ' τη Σύνοδο Κορυφής όπως ισχύει.

«Εξαιρετικά τιμητική» χαρακτηρίζει την πρόταση η «Αυγή», ενώ ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ ΦΛΑΣ) σχολιάζει: «Είναι τιμητική για τον ίδιον, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και για την ίδια τη χώρα. Οταν μια πολιτική οικογένεια σκέφτεται και διατυπώνει δημόσια μια τέτοια ιδέα, αυτό είναι εξαιρετικά θετικό και μόνο ικανοποίηση δημιουργεί σε όλους μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ (...) "μετράει" πολύ και έχει γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά και για ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις».

Η ουσία όμως του ζητήματος που προκαλεί τόση χαρά και ικανοποίηση στον όλο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική των βλέψεων και προθέσεών του. Η Κομισιόν βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, είναι το επιτελείο που επεξεργάζεται, διαμορφώνει τις πλέον σκληρές αντιλαϊκές προτάσεις που βαθαίνουν τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, εγγυήτρια της κοινοτικής νομοθεσίας που ισοπεδώνει εργασιακά ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα των λαών. Είναι αυτό το ιερατείο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει κατά καιρούς, για να αφήσει βεβαίως στο απυρόβλητο την ΕΕ ως σύνολο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ