Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χρειάζεται ενότητα δράσης όλων των εργαζομένων

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση που πλήττουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και συνολικά το λαό ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη χτεσινή συνάντηση μεταξύ του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ.

Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο να υπηρετήσουν την κερδοφορία των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, των ιδιωτικών συμφερόντων και βέβαια δεν έχουν στόχο να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού. Από αυτήν την άποψη, οι εργαζόμενοι αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν και στο δημόσιο τομέα και ευρύτερα, με αυτούς τους νόμους, είναι απολύσεις, είναι κατάργηση της μονιμότητας, είναι μείωση των συντάξεων, των μισθών. Είναι νέες αλλαγές στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος με το νέο αντιδραστικό νόμο που ετοιμάζεται, που θα περιορίζει και το δικαίωμα στην απεργία. Είναι παραπέρα ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις του ωραρίου, που σημαίνει νέες απολύσεις, νέες μειώσεις σε αναπληρωτές στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι γενικότερα μια αντιδραστική κατεύθυνση, την οποία θα τη βιώνουν οι εργαζόμενοι κάθε μέρα όλο και περισσότερο και από αυτήν την άποψη αυτό που το ΚΚΕ χρόνια επισημαίνει, και τώρα το τονίζει, είναι ότι αυτό το κράτος, αυτό το Δημόσιο, δεν επιδιορθώνεται, δε βελτιώνεται, χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων. Χρειάζεται ανατροπή. Και εδώ χρειάζεται σκληρός αγώνας, κοινός αγώνας των εργαζομένων, ενότητα δράσης και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, χρειάζεται κοινωνική συμμαχία, συμμαχία με ευρύτερα λαϊκά στρώματα».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Από τη μεριά του, ο Κ. Τσικρικάς, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκθέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κόσμος της εργασίας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και επιπλέον την πλήρη κατεδάφιση που επιχειρείται του κοινωνικού κράτους. Με το πρόγραμμα των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο οδηγούν στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, οδηγούν επιπλέον χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Ετσι ενισχύουν ακόμα την ανεργία, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο στη χώρα μας, αφού βρίσκεται πάνω από το 27% και ιδιαίτερα στους νέους πάνω από το 60%. Ολα αυτά τα μέτρα είναι πραγματικά μέτρα δυσβάσταχτα για τον κόσμο της εργασίας, είναι μέτρα επώδυνα και οδηγούν ολοένα και περισσότερα στρώματα της κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Γι' αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες, για να συμπήξουμε όλοι μαζί μια συμμαχία ενάντια σε αυτά τα μέτρα, γιατί δεν πλήττονται μόνο οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και τα μεσαία και υπόλοιπα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας από αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org