Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιπυρικά προβλήματα

«Μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στο υπουργείο. Ο ίδιος ο υπουργός θυμίζουμε πως τόνιζε σε υψηλούς τόνους, από το βήμα της Βουλής, ότι «ο στόλος των αεροσκαφών, που είναι το κύριο όπλο πυρόσβεσης, είναι γερασμένος και χρειάζεται αλλαγή», «έχουμε και μεγάλο πρόβλημα στα αυτοκίνητα» και «ελπίζω να μη μας κοστίσει την περίοδο που έρχεται».

Παίζοντας με τις λέξεις, ο Ν. Δένδιας χρησιμοποίησε το... «πλαίσιο των δυνατοτήτων» θέλοντας έτσι να καλύψει τη συνειδητή υποβάθμιση - και από αυτή τη (συγ)κυβέρνηση - της Πυροσβεστικής, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, τα παλιά υλικοτεχνικά μέσα που έχουν στην κατοχή τους οι πυροσβέστες, τα φθαρμένα λάστιχα, τα χαλασμένα οχήματα και τη... βερεσέ βενζίνη που βάζουν στα πυροσβεστικά οι εργαζόμενοι. Επίσης, θέλησε να κρύψει τις περικοπές στις δαπάνες για το Σώμα που το 2013 είναι μειωμένες κατά 5.162.000 ευρώ σε σχέση με αντίστοιχες του 2012 και κατά 30% σε σχέση με αυτές του 2009.

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, για άλλη μία χρονιά οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με πετσοκομμένους μισθούς, με κουτσουρεμένα εργασιακά δικαιώματα, με ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και με μόνο όπλο το φιλότιμο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ