Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11544

68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

ΣΕΛ.  7   -   9

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Το ΚΚΕ τιμά τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, από την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ σηματοδοτώντας το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τιμάμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, τραυματίστηκαν, έμειναν ανάπηροι, όλους όσοι αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «Αξονα» Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα στις καπιταλιστικές χώρες. Τιμάμε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις, που οργανωτής, βασικός αιμοδότης, εμπνευστής και οδηγητής αναδείχτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών αποφασιστική, καθοριστική, ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης. Οπως τότε, έτσι και σήμερα το ΚΚΕ αναδεικνύει την ανάγκη ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να οργανώσει την πάλη του, τη Λαϊκή Συμμαχία για να βάλει τέλος στο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, το φασισμό και τον πόλεμο.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καλεί σε συλλαλητήρια στις 23 Μάη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στην Αθήνα η συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.


ΣΕΛ.  3

Το ΠΑΜΕ δεν πάει στη σημερινή συνάντηση ΣΕΒ - ΓΣΕΕ. Δε νομιμοποιεί πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  3

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Στοχοποιεί τη λαϊκή πάλη

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δεν είναι ούτε αθώο, ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής. Στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ. Αλλωστε, ενσωματώνει απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης. Αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, στη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις. Ο λαός με τη δική του πάλη μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φορέων του ρατσισμού και όχι το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή πάλη και να χτυπήσει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Τροπολογία ενάντια στην απεργία

ΣΕΛ.  13
Μήνυμα του ΚΚΕ στην ΚΕ του ΚΚ Μπαγκλαντές

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΕΒΓΑΛ»
Για 14η μέρα στον απεργιακό αγώνα

ΣΕΛ.  12
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Με κράχτη την καταστροφή του λαού

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Συστηματική δράση ενάντια στη λεηλασία τους

Από το 2007 το Κόμμα έχει καταθέσει τρεις φορές πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τη Δευτέρα η συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών σωματείων και των εργαζομένων στα Ταμεία.


ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σταθερά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ