Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Πλατύ κάλεσμα στην 34η Μαραθώνια πορεία

Θα γίνει την Κυριακή 19 Μάη, με σημείο εκκίνησης τον Τύμβο του Μαραθώνα

Από την περσινή Μαραθώνια πορεία ειρήνης
Από την περσινή Μαραθώνια πορεία ειρήνης
Πλατύ κάλεσμα στο λαό απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, να συμμετέχει μαζικά στην 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από το θάνατο του Γρ. Λαμπράκη και θα γίνει την Κυριακή 19 Μάη, με σημείο εκκίνησης τον Τύμβο του Μαραθώνα. Μεταξύ άλλων, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει στο κάλεσμά της:

«Τούτες τις μέρες που το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα ετοιμάζεται να βαδίσει ξανά στους δρόμους του αγώνα και της ιστορικής μνήμης, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού βιώνει με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης δυναμώνει η επιθετικότητα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, των μονοπωλίων που είναι το κύτταρο του καπιταλισμού σ' αυτό το ανώτατο, το ιμπεριαλιστικό στάδιο.

Η αναζήτηση νέων πηγών κερδοφορίας οδηγεί στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τον ανταγωνισμό για το μοίρασμα αγορών και περιοχών, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, οδηγεί σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με θύματα τους λαούς.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό μας να αντιδράσει αποφασιστικά κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Συρία και στο Ιράν. Να είναι γενικότερα σε ετοιμότητα, παίρνοντας υπόψη πως οι εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με επίκεντρο τον καθορισμό της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, η διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος και ο γενικότερος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το ξέσπασμα πολέμου.

Στέλνουμε το μήνυμα παντού: Στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών οι λαοί θα έχουν τη δική τους σημαία που θα εναντιώνεται στη σύγχρονη σκλαβιά και θα δείχνει το δρόμο της κατάργησης του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος της ιστορίας και στη δημιουργία του νέου ειρηνικού κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ