Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η ΕΕ ταΐζει το φίδι του ναζισμού

Παρέμβαση χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

«Η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό που επιχειρείται στην ΕΕ, η "δημοκρατική" ΕΕ που ανέχεται απαγορεύσεις κομμουνιστικών συμβόλων και λειτουργίας κομμουνιστικών κομμάτων στα κράτη μέλη, τρέφουν το φίδι του ναζισμού, ενάντια στους λαούς και τα συμφέροντά τους». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή συζήτηση για το γιορτασμό της ευρωνενωσιακής έμπνευσης «Μέρας της Ευρώπης».

«Η μέρα αυτή -σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός- δεν είναι μέρα της Ευρώπης. Αυτή η μετονομασία και αλλαγή στο νόημα του εορτασμού έγινε βίαια και για παραχάραξη της ιστορίας. Η παραποίηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης, οδηγεί στο να σβήνει η ιστορική μνήμη, αλλά και να δικαιώνεται στις συνειδήσεις από άλλους δρόμους ο ναζισμός. Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα στην Ελλάδα να έχουμε ένα καθαρά νεοναζιστικό κόμμα, να λειτουργεί ανοιχτά, με ξεκάθαρη ναζιστική ιδεολογία, συμπεριφορά και προτάγματα.

Ομως η Ιστορία έχει γραφτεί, οι λαοί με τους κομμουνιστές στην πρωτοπορία τους, συνέθλιψαν το ναζισμό, κάρφωσαν την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, και σήμερα τονίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται τάχα με τα περιλάλητα συνταγματικά ή δημοκρατικά τόξα, αλλά με τη μαζική λαϊκή πολιτική αντιμετώπιση του ναζισμού από το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους συμμάχους του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org