Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφο άνοιγμα στους εργάτες

Συνεχίζεται και σήμερα το πολύμορφο άνοιγμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλειάς και πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Χτες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη με μαθητές και διοικητικούς υπαλλήλους της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καβάλα, σε αίθουσα του Οργανισμού. Την πρωτοβουλία πήραν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε οικοδόμους και ηλεκτροτεχνίτες.

Στη σύσκεψη, εκπροσωπώντας το ΠΑΜΕ, μίλησε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Κεντρικός πυρήνας της συζήτησης με τους μαθητές (υδραυλικοί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, κ.λπ.), η πλειοψηφία των οποίων ήταν έφηβοι, ήταν η ανάγκη της οργάνωσής τους στα συνδικάτα. Στόχος, να μεταφερθεί η εμπειρία από τους χώρους που κάνουν την πρακτική τους, από την εκμετάλλευση που υφίστανται, ώστε και τα σωματεία να σχεδιάσουν και να ανοίξουν τη δουλειά τους γι' αυτό το ζήτημα. Να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, να δώσουν τη μάχη με τα σωματεία για να μην καταργηθούν - εκτός των άλλων - έστω και αυτές οι ελάχιστες και με σοβαρά προβλήματα δημόσιες σχολές.

Το απόγευμα έγινε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» στην Καβάλα, με θέμα «Ανεργία και Νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ