Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Κρύβεται η κυβέρνηση για την καταστολή στην Ιερισσό

Ο αρμόδιος υπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδη προκάλεσε η άρνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια να προσέλθει χτες στη Βουλή για να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με το όργιο καταστολής κατά των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που κατατέθηκε η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση χωρίς να απαντηθεί από τον Ν. Δένδια, ο οποίος ακολουθεί το παράδειγμα των συναδέλφων του στην κυβέρνηση, που σπάνια εμφανίζονται στη Βουλή για να απαντήσουν σε Επίκαιρες Ερωτήσεις. Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του, ο Θ. Κωνσταντινίδης τόνισε:

«Η Ερώτηση αφορά ένα πραγματικό όργιο καταστολής που διεξάγεται σε όλη τη βορειοανατολική Χαλκιδική. Και ο υπουργός μπορεί να έχει την πολυτέλεια και την επιλογή να μην εμφανίζεται στη Βουλή για να απαντήσει, ωστόσο είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στους μαθητές και μαθήτριες της περιοχής που δέχθηκαν τη βία των προσαγωγών, που πολλές φορές πήραν και χαρακτήρα "γκανκστερικό".

Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ιερισσού που δέχθηκαν τα χημικά της αστυνομίας μέσα στον αυλόγυρο του Γυμνασίου - Λυκείου και δεν μπορεί να κρύβεται ούτε από τους κατοίκους της περιοχής, ούτε από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Αυτοί αύριο κινητοποιούνται στον Πολύγυρο και πρέπει να απαντήσει η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση απέναντι σε αυτόν τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ