Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Καμία αντεργατική πολιτική δεν είναι ανίκητη

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η απεργία της Πέμπτης 5 Απρίλη

Η απεργία των οικοδόμων στις 5 Απρίλη πρέπει να είναι η απαρχή σκληρών μαχών ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές που επιδιώκουν να μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε λείψανο και να καταστήσουν τους εργάτες έρμαια των εργοδοτών. Με αυτό το σύνθημα, αυτή την προτροπή, έχουν ξεκινήσει δεκάδες περιοδείες σε όλα τα γιαπιά της Αθήνας, σε μικρά και μεγάλα εργοτάξια, κλιμάκια συνδικαλιστών οικοδόμων καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και να τη μετατρέψουν σε συγκέντρωση διαρκείας, συμμετέχοντας και στην απογευματινή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Δ. Βανδώρος, μιλώντας χτες στους οικοδόμους στην Αττική οδό, σημείωσε: «Απόφασή μας πρέπει να είναι όλοι στο δρόμο του αγώνα και όχι στο δρόμο της κουβέντας και των ψευτοκοινωνικών διαλόγων». «Πρέπει», είπε, «να καταλάβουμε τη σημασία του, να θυμηθούμε πόσα πέτυχαν οι παλαιότεροι από εμάς στις κινητοποιήσεις του '60, τότε που κατέβαιναν στο δρόμο και χτυπιόνταν στα ίσα». Τονίζοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση αφορά το σύνολο των εργαζομένων επισήμανε πως επιβάλλεται ο συντονισμός όλων των δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «όπως συνεννοημένοι και αλφαδιασμένοι είναι οι εργοδότες μεταξύ τους, έτσι και εμείς πρέπει να ενωθούμε με τους άλλους εργαζόμενους, να γίνουμε όλοι ένα και να τους χτυπήσουμε».

  • Αντίστοιχες αγωνιστικές διεργασίες με αυτές της Αθήνας γίνονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την απόφασή τους για ένταση του αγώνα δήλωσαν την Κυριακή οικοδόμοι από 13 συνδικάτα, σωματεία οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων της Μακεδονίας, που πήραν μέρος σε ευρεία σύσκεψη της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ