Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους οικοδόμους

Δυναμική απάντηση στις πολλαπλές προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες ήταν η χτεσινή μαζική συγκέντρωση των οικοδόμων της Πάτρας έξω από τα δικαστήρια της πόλης για να συμπαρασταθούν στους τέσσερις εργαζόμενους που διώκονται, επειδή διαδήλωσαν μαχητικά σε απεργιακή κινητοποίηση το Δεκέμβρη του 1998.

Από νωρίς χτες το πρωί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οικοδόμοι στο χώρο των δικαστηρίων για να συμπαρασταθούν στους τέσσερις διωκόμενους συναδέλφους τους - Η. Μπούνια, Θ. Ασπρούλια, Ν. Τζαβάρα και Β. Μποχατζιάν - συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη δίωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει το σωματείο τους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης. Το κατηγορητήριο είναι τόσο σαθρό, που ούτε οι ίδιοι οι μάρτυρες κατηγορίας - ο διευθυντής του γραφείου νομάρχη, Κ. Παπαδόπουλος και δύο αστυνομικοί, Γ. Σγούρας και Π. Τσάπαλος - δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η δίκη και ο πρόεδρος της έδρας να επιβάλει χρηματικά πρόστιμα στους μάρτυρες κατηγορίας και να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους την επόμενη φορά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Α. Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιλώντας στους διαδηλωτές τόνισε πως «η δίωξη γίνεται στα πλαίσια των αποφάσεων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης. Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μην πλαισιώσουν τις γραμμές του αγώνα, που στόχο έχει να βάλει φραγμό στις επιλογές τους. Η απάντηση των οικοδόμων της Πάτρας δόθηκε σήμερα. Η απάντηση των οικοδόμων της χώρας θα δοθεί την Πέμπτη στην πανελλαδική πανοικοδομική απεργία και δηλώνουμε ότι κανένας "τρομονόμος", κανένας νόμος που στρέφεται ενάντια στις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις στο σήμερα και το αύριο των παιδιών μας δε θα περάσει. Ο κλάδος μας δε θα πειθαρχήσει σε τέτοιους νόμους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία μέχρι τη Νομαρχία, όπου αντιπροσωπεία των οικοδόμων συναντήθηκε με τον νομάρχη Στάθη Αθανασόπουλο - Σερέτη. Στη συνάντηση αυτή, που έγινε σε έντονο ύφος, ο νομάρχης αρνήθηκε να πάρει θέση για τη δίωξη των εργαζομένων. Οι οικοδόμοι απάντησαν ότι «θα μας βρείτε αντιμέτωπους στους δρόμους του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ