Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Αγώνας κόντρα στην ανεργία

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο Μαντούδι για στήριξη των ανέργων και τη σωτηρία της «ΒΙΟΜΑΓΝ»

Από τη συγκέντρωση στο Μαντούδι
Από τη συγκέντρωση στο Μαντούδι
Αγωνιστικό μήνυμα έστειλαν με τη μεγάλη συγκέντρωσή τους, το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Μαντουδίου, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και μικροεπαγγελματίες. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ανεργίας των Δήμων Κηρέως, Νηλέως και Ελυμνίων, διεκδίκησαν μέτρα προστασίας για τους άνεργους και να μη διαλυθεί η επιχείρηση «ΒΙΟΜΑΓΝ» (συγκρότημα πρώην Σκαλιστήρη), η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης.

Στη συγκέντρωση εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική και τις συνέπειές της στην περιοχή. Ακόμη και φιλοκυβερνητικοί δήμαρχοι αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν πολιτικές ευθύνες για την πορεία της «ΒΙΟΜΑΓΝ», κάτω από τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Τσουκαλάς, πρόεδρος του σωματείου Ανέργων και Εργαζομένων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες ζωής χιλιάδων ανέργων εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής, και κάλεσε τους συγκεντρωμένους και όλο το λαό να απορρίψουν αυτούς που παίζουν με το πόνο τους.

Θερμό, αγωνιστικό, ταξικό χαιρετισμό «σε παλιούς γνώριμους στον αγώνα», μετέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αφού έχει παρακολουθήσει από κοντά, όπως είπε, την ίδρυση του σωματείου των ανέργων και τους πρόσφατους αγώνες των εργαζομένων στη «ΒΙΟΜΑΓΝ». Ο συνδικαλιστής τόνισε ότι οι όροι πώλησης της επιχείρησης στον Κ. Βαρβούτη δεν τηρήθηκαν, αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε. «Εσείς που παράγετε τον πλούτο, που λειτουργήσατε τόσα χρόνια την επιχείρηση, τιμωρηθήκατε με το να είστε σήμερα άνεργοι, ενώ ο Κ. Βαρβούτης αποκόμισε τεράστια κέρδη».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η συσπείρωση και ο συντονισμός της δράσης πρέπει να είναι το ζητούμενο για να διεκδικηθούν όχι "προεκλογικές λύσεις", όπως έρχονται κάθε φορά και μας προτείνουν για την περιοχή, αλλά λύσεις αξιοποίησης του παραγωγικού μας πλούτου σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Οι προτάσεις υπάρχουν, χρειάζεται όμως να πάρουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός την υπόθεση στα χέρια μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ