Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Οι κάτοικοι της Λήμνου στον αγώνα

Τη δημιουργία Εθνικού και Δημόσιου Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, απαιτούν οι κάτοικοι της Λήμνου, όπως αποφάσισαν σε συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Κυριακή και στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για Εθνικό και Δημόσιο Φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κυδάδειο κτίριο στη Μύρινα σχετικά με το νόμο «έκτρωμα» για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και το Νομαρχιακό τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γ. Τούσσας τόνισε ότι ο νέος νόμος που φέρνει η κυβέρνηση, είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των εφοπλιστών. Χαμένοι από αυτόν θα είναι οι ναυτεργάτες οι οποίοι θα δουν τις θέσεις εργασίας να μειώνονται ακόμη παραπέρα, ενώ με την άρση του καμποτάζ, στα δρομολόγια θα μπαίνουν πλοία με σημαίες ευκαιρίας και ξένα πληρώματα. Ολα αυτά, μαζί με την αύξηση του χρόνου εργασίας και την εντατικοποίηση της δουλιάς για τα πληρώματα, θα καθιστούν τα πλοία και τα ταξίδια ανασφαλή για το επιβατικό κοινό. Οι επιβάτες θα κληθούν να πληρώσουν νέο «χαράτσι» στα εισιτήρια με το πρόσχημα της επιδότησης των άγονων γραμμών και των γραμμών δημόσιου συμφέροντος από το κράτος στους εφοπλιστές.

Ο νέος νόμος, τόνισε, θα έχει επιπτώσεις τόσο στην οικονομία των νησιών, αφού με τον «επίναυλο» θα επιβαρυνθεί κι άλλο η μεταφορά αγαθών και προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, όσο και στην εθνική άμυνα της χώρας, αφού με την επικράτηση των εφοπλιστικών εταιριών (ελληνικών και ξένων) και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των λιμανιών, θα είναι αδύνατος ένας εθνικός σχεδιασμός σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Ο Γ. Τούσσας κατέληξε λέγοντας ότι είναι ανάγκη, οι κάτοικοι της Λήμνου να ενώσουν τις φωνές τους με τους κατοίκους των άλλων νησιών μας και τους ναυτεργάτες για δημιουργία εθνικού και δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ