Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Διευρύνεται και συντονίζεται ο αγώνας

Στήριξη της απεργίας, αποφάσισε το σύνολο των σωματείων

Συντονισμό των κινητοποιήσεων πάνω στα κοινά οικονομικά και θεσμικά προβλήματά τους, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των οργανώσεων του Τύπου, οι οποίοι εξέφρασαν ενιαία βούληση για έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη της απεργίας της ΕΣΗΕΑ, που έχει προκηρυχτεί την επόμενη Δευτέρα 9 Απρίλη.

Με στόχο το συντονισμό, λοιπόν, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων: Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Συντακτών Περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΤ), Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς - Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΕΕ), Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), ΕΤΗΠΤΑ, Ενωση Λιθογράφων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΡΟΣΠΕΡΤ) και Ενωση Εφημεριδοπωλών (ΕΕΦΑ), που πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη, την οποία οργάνωσε η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), παράλληλα με την απεργία, αποφάσισαν τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής. Η σύσκεψη έγινε με στόχο την επιτυχία της προειδοποιητικής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 9 Απρίλη.

Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφασή τους, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας επίσης για τη Δευτέρα 9 Απρίλη. Καταγγέλλουν το καθεστώς «γαλέρας» που επικρατεί και στο χώρο του Περιοδικού Τύπου, διεκδικώντας βασικά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους συντάκτες των περιοδικών, καθώς και τη διασφάλιση και αναβάθμιση των παροχών από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι συντάκτες που εργάζονται στον Περιοδικό Τύπο συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα από την ΕΣΗΕΑ και υποστηρίζεται από την ΠΟΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ