Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Χωρίς επανάπαυση, όλοι στα συλλαλητήρια

Καθημερινές περιοδείες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων της Πέμπτης 5 του Απρίλη

Στην τελική ευθεία για τα συλλαλητήρια της Πέμπτης, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές και μέλη των επιτροπών για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης από χτες το πρωί πυκνώνουν τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, μιλάνε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζόμενους, τους καλούν να πάρουν τη «θέση» τους, στη μεγάλη σύγκρουση που βρίσκεται μπροστά τους. Να σηκώσουν το γάντι της αντιλαϊκής και αντιδημοκρατικής πρόκλησης που έχει ρίξει η κυβέρνηση.

«Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, των αγροτών, δεν είναι υπόθεση μόνο ενός κλάδου ή Ταμείου», υπογραμμίζει στην προκήρυξή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλώντας όλους και όλες στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 το απόγευμα. Οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στην πλατεία Βάθης τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα και οι δυτικές συνοικίες, στην Ομόνοια οι εργαζόμενοι από ΔΕΚΟ, τράπεζες, Υγεία, Παιδεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ΕΒΕ και η Α΄ Περιφέρεια και στα Προπύλαια οι εμποροϋπάλληλοι, ΟΤΑ και οι ανατολικές και νότιες συνοικίες.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται επίσης σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, στη Σάμο στις 7 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο και την Τετάρτη στη Λέσβο.

Δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία δίνει ο κλάδος των οικοδόμων με την 24ωρη απεργία του, ενώ με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αττικής καλούν τα μέλη τους στο δρόμο του αγώνα.

To δικό τους περήφανο «παρών» στο αγωνιστικό προσκλητήριο των ταξικών δυνάμεων δίνουν οι συνταξιούχοι της Αθήνας. Οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ καλούν τους συνταξιούχους να διαδηλώσουν στις 5 του Απρίλη στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

Επί ποδός βρίσκονται οι Επιτροπές Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στη Θεσσαλία. Στη Λάρισα το παλλαϊκό συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Στα Τρίκαλα στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τέλος, το αγωνιστικό ραντεβού στην Καρδίτσα έχει οριστεί επίσης στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ