Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Συναγερμός» για την Κοινωνική Ασφάλιση

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην εργατούπολη του Πειραιά, ενάντια στα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει. Οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στα «σαπουνάδικα», οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι του λιμανιού, οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης, οι εργάτες των καπνοβιομηχανιών δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το ξερίζωμα της κοινωνικής ασφάλισης. Μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα Πειραιά για την Κοινωνική Ασφάλιση, ένα ένα τα σωματεία παίρνουν αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη στις 5 του Απρίλη. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Ολόκληροι εργοστασιακοί χώροι έχουν πάρει αποφάσεις για στάσεις εργασίας τη μέρα εκείνη, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Το Συνδικάτο Οικοδόμων του Πειραιά αποφάσισε στο πλαίσιο της 24ωρη Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των οικοδόμων να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στον Πειραιά. Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης αποφάσισαν στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι και συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Στη μάχη και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, οι οποίοι με απόφαση του Συνδικάτου τους συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης, όπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Λ. Σκαλόπουλος. Χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του «Παπουτσάνη» πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου και αποφάσισαν στο πλαίσιο στάσης εργασίας, με πούλμαν να κατευθυνθούν στον Πειραιά, να ενωθούν εκεί με τους εργαζόμενους στην «ΕΛΑΪΣ», στην «Κολγκέιτ» και μαζικά και συντονισμένα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Σήμερα πραγματοποιούν συνέλευση οι εργαζόμενοι στην «ΕΛΑΪΣ», ενώ αύριο συνέλευση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην «Κολγκέιτ» και στη «Μινέρβα».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της Πέμπτης απευθύνει σ' όλους τους εργαζόμενους η παράταξη Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση στο σωματείου εργαζομένων του «Παπαστράτου». Ηδη, έχει μοιραστεί σ' όλους τους εργαζόμενους η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, με την οποία και καλούνται μετά το τέλος της βάρδιας τους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ