Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Προανάκρουσμα σκληρών μαχών

Στις 5 του Απρίλη πανελλαδική απεργία των οικοδόμων, συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Στις 5 του Απρίλη το ρολόι των ταξικών δυνάμεων δείχνει αγώνες! Με ατμομηχανή τη δραστηριότητα των επιτροπών αγώνα, των ταξικών συνδικάτων και σωματείων, οι εργαζόμενοι συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική, που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση και χαλκεύει νέα αντιδημοκρατικά δεσμά. Στις 5 του Απρίλη απεργούν πανελλαδικά οι οικοδόμοι, ενώ την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωποοργανώνει μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος. Παράλληλα, μια σειρά από συνδικάτα συνεδριάζουν για ν' αποφασίσουν τη διοργάνωση τοπικών συγκεντρώσεων σε μια προσπάθεια μετατροπής της 5ης του Απρίλη σε μέρα πανελλαδικής δράσης των εργαζομένων.

Οπως υπογραμμίζει και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η ένταση του αγώνα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, η απόκρουση της κυβερνητικής και εργοδοτικής επίθεσης και η αποκάλυψη των σχεδίων του διαλόγου της απάτης, που από κοινού ετοιμάζουν κυβέρνηση και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Σ' αυτή τη μάχη στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στα τεχνικά έργα και στα συναφή επαγγέλματα, που κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Οι οικοδόμοι απεργούν και παλεύουν να κρατήσουν και να διευρύνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, υπερασπίζονται τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες, δίνουν δυναμική απάντηση στους εμπνευστές του «τρομονόμου».

Η απεργία στις 5 του Απρίλη θα κρίνει πολλά - υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Μπορεί και πρέπει να πυροδοτήσει σκληρές μάχες για να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε λείψανα. Από σήμερα στελέχη της Ομοσπονδίας και των τοπικών συνδικάτων, με την προκήρυξη στο χέρι, αρχίζουν περιοδείες στα εργοτάξια, στα γιαπιά και τους τόπους δουλιάς καλώντας τους δεκάδες χιλιάδες οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή, στην οργάνωση, περιφρούρηση και επιτυχία της απεργίας.

«Ο,τι κερδίσαμε μέχρι σήμερα - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ήταν αποτέλεσμα του αγώνα. Ο,τι θα κρατήσουμε, θα είναι αποτέλεσμα της ενότητας και της δυναμικής του αγώνα. Ο,τι θα κερδίσουμε θα είναι αποτέλεσμα της πάλης μας. Η μακρόχρονη αγωνιστική ιστορία του κλάδου, τα αποτελέσματα των αγώνων μας, οι κατακτήσεις μας αποτελούν για όλους μας την καλύτερη εγγύηση, τη σίγουρη ελπίδα, ότι με σκληρούς και μαζικούς αγώνες θα δικαιωθούμε».

Με την 24ωρη απεργία τους οι οικοδόμοι απαιτούν:

- Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική και υποχρεωτική

- Μείωση των εισφορών των εργαζομένων και ανάληψη των οικονομικών βαρών από κράτος και εργοδότες

- Κατάργηση των εισφοροαπαλλαγών, της εισφοροδιαφυγής και είσπραξη των καθυστερούμενων οφειλών και των κλεμμένων αποθεματικών του ΙΚΑ

- Αύξηση των συντάξεων, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων

- Νομοθέτηση του 35ωρου, με κατοχυρωμένο 7ωρο, πενθήμερο και ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια

- Την ικανοποίηση των ασφαλιστικών κλαδικών αιτημάτων.

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων - καταλήγει η Ομοσπονδία - αφορά στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας. Γι' αυτό κάθε ενέργεια είναι δίκαιη και δεν αιχμαλωτίζεται στα δίχτυα του όποιου «τρομονόμου».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηρίζει την απεργία των οικοδόμων και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να ενισχύσουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας-Παράρτημα Κυψέλης-Πατησίων, καλεί τη Δευτέρα 2 του Απρίλη, στα γραφεία του, 6.30 μ.μ., σε πλατιά, ανοιχτή σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη στις 9 Γενάρη για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα(2019-12-25 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις παντού(2001-04-06 00:00:00.0)
Η πορεία(2001-04-06 00:00:00.0)
Χτίζουν το μετερίζι της αντίστασης(2001-04-05 00:00:00.0)
Καμία αντεργατική πολιτική δεν είναι ανίκητη(2001-04-03 00:00:00.0)
«Ολοι στους δρόμους!»(2001-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ