Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Κοινός ο αγώνας με εργάτες - αγρότες

«Χρειάζεται κοινός αγώνας με τους εργάτες και τους αγρότες, έτσι μόνο θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης». Τα παραπάνω επισήμανε χτες ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναλύοντας τις θέσεις του Κόμματος για την Κοινωνική Ασφάλιση, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΕΒΕ.

Μιλώντας στους ΕΒΕ, ο Σπ. Στριφτάρης εξήγησε παραστατικά γιατί χρειάζεται δωρεάν και ισόβαθμη υγεία για όλους όσοι ζουν στην Ελλάδα, γιατί χρειάζεται ενιαία κατώτατη σύνταξη που να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους και κυρίως γιατί προωθούνται οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Αναλύοντας με επιχειρήματα τις θέσεις του ΚΚΕ, έφτασε και στην εξειδίκευση των ρυθμίσεων για τους ΕΒΕ. Οι ΕΒΕ, όπως τόνισε, ζουν από τώρα στο πετσί τους την αντισυνταξιουχική πολιτική και αναφέρθηκε στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ενοποίηση των Ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ. «Δεν είμαστε αντίθετοι στην ενοποίηση των Ταμείων - τόνισε - αλλά αυτή πρέπει να γίνεται με στόχο τη βελτίωση των παροχών και όχι για το αντίθετο, όπως κάνει η κυβέρνηση».

Επιρρίπτοντας ευθύνες στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κατέδειξε γιατί ο μικρέμπορας σήμερα δεν μπορεί να εκπροσωπείται από αυτήν την ΕΣΕΕ. Καταλήγοντας, ο Σπ. Στριφτάρης κάλεσε τους ΕΒΕ να στρατευτούν με τους εργάτες και τους αγρότες στον αγώνα κατά της αντιασφαλιστικής λαίλαπας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ