Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και του «Αγία Ολγα»

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, την εμπορευματοποίηση της υγείας - πρόνοιας και την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» έκαναν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων των βορειοδυτικών συνοικιών της Αθήνας, στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία.

Οι συνολικά 39 φορείς, αλλά και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επιτροπής που έχει δημιουργηθεί από φορείς των Δήμων Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη συγκέντρωση ο Θ. Πετρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ν. Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε όλα όσα έχουμε κατακτήσει με αγώνες και θυσίες και να διεκδικήσουμε συντάξεις ανθρώπινες, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Χρήστος Σκαμάκης, ο οποίος και τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) πρέπει να «μπει μπροστά» στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού. Επίσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και στον τομέα της ΤΑ θέλει να μετατρέψει τους δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς, φορτώνοντας όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες των δημοτών, αφού με τη λογική της ανταποδοτικότητας, πρέπει να πληρώνουν για να τους παρέχονται όλα εκείνα που έχει υποχρέωση το κράτος να τους παρέχει.

«Στο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ, πολυεθνικών, πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο, να μην τους επιτρέψουμε να κατεδαφίσουν όλα όσα έχουμε κατακτήσει με σκληρούς ταξικούς αγώνες», υπογράμμισε στη συγκέντρωση ο Α. Κυριακόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωνίας - Ριζούπολης. Κάλεσε επίσης τους κατοίκους με τον αγώνα τους να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», που καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και κυρίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα υπεράσπισης της υγείας - κοινωνικής ασφάλισης, ενώ στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα «Κάτω τα χέρια απ' τα ταμεία, δώστε λεφτά για πρόνοια - υγεία» και «Κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία, δικαίωμά μας είναι η δωρεάν υγεία», πορεύτηκαν στους δρόμους της Ν. Ιωνίας.

Η πορεία κατέληξε στο νοσοκομείο «Αγ. Ολγα», όπου και θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ