Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Υπογράφηκε η σύμβαση

Με τον αγώνα τους, οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά - Περάματος και Σαλαμίνας επέβαλαν την υπογραφή μονοετούς Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Ζώνη για το 2001. Στο «κενό» έπεσαν οι προσπάθειες των εργοδοτών να γίνει η αναπροσαρμογή του ημερομισθίου από 1 Μάρτη και όχι από 1 Γενάρη και να μην ισχύει το επίδομα 15% για την ημιαυτόματη ηλεκτροσυγκόλληση, τα διπύθμενα, τις δεξαμενές, κεκτημένο που ισχύει για πάνω από μια δεκαετία.

Με απόφαση του κλάδου, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις στη Ζώνη, που ανάγκασαν την Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, με την οποία το ημερομίσθιο για τους τεχνίτες (λεβητοποιούς, σωληνουργούς, ηλεκτροσυγκολλητές, ελασματουργούς) αναπροσαρμόστηκε στις 21.350 δραχμές και στις 17.750 δραχμές για τους βοηθούς. Η σύμβαση ισχύει από 1 Γενάρη και τα αναδρομικά θα δοθούν μέχρι τέλος Απρίλη. Ισχύει η κατάκτηση των μεταλλεργατών για 35ωρο - 5μερο - 7ωρο με έξι ημερομίσθια.

Στη σύμβαση θα συμπεριληφθεί διάταξη, με την οποία απαγορεύεται η σύναψη προφορικής η γραπτής συμφωνίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων έξω από τους όρους της Τ.ΣΣΕ της Ζώνης, που σημαίνει ότι αποκλείστηκε η εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης. Σε κάθε περίπτωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας ξεκαθάρισαν στην εργοδοτική πλευρά ότι θα απαντήσουν αγωνιστικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ