Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Σε διαρκή κινητοποίηση από χτες

Με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, που άρχισαν από χτες και θα συνεχιστούν μέχρι τις 13 Μάρτη και έπεται συνέχεια, οι μεταλλεργάτες του Πειραιά και της Σαλαμίνας κλιμακώνουν τον αγώνα που δίνουν με αιχμή την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, ενώ ταυτόχρονα χτυπούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συρρικνώνει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τροφοδοτεί την επιθετικότητα των εργοδοτών για να στέλνουν ακόμα και στο θάνατο τους εργάτες, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Και δεν είναι μόνον οι μεταλλεργάτες που βρίσκονται επί ποδός. Σε αγωνιστικό αναβρασμό για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κόντρα στην αντιλαϊκή φιλοεργοδοτική πολιτική, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, βρίσκονται και τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και η Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών.

Συγκεκριμένα, οι μεταλλεργάτες, με απόφαση των ταξικών τους εργατικών οργανώσεων Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, από χτες μέχρι και την Κυριακή, δε δουλεύουν υπερωρίες. Τη Δευτέρα 7 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα κάνουν παύση εργασιών και στις 12.30 μ.μ. της ίδιας μέρας θα συγκεντρωθούν στο Μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, σηματοδοτώντας παράλληλα και την απόφασή τους να κόψουν την όρεξη της ΟΛΠ ΑΕ να του αλλάξει χρήση και να τον μετατρέψει σε χώρο υποδοχής αυτοκινήτων (καρ τέρμιναλ). Την Τρίτη, 8 του μήνα, συνεχίζουν με παύση εργασιών επίσης από τις 12 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη, 9 Μάρτη, κλιμακώνουν με 24ωρη απεργία. Τη μέρα αυτή θα συγκεντρωθούν στις 8.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία με πρώτο σταθμό τα δικαστήρια, όπου θα δικάζονται οι συνάδελφοί τους μέλη της μεικτής 5μελούς Επιτροπής Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «ΣΕΪΛΟΡ» όπου, το 2001, πέντε μεταλλεργάτες λαμπάδιασαν σε γκαζωμένο τάνκι του. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή τα θύματα, θα βρεθούν τσουβαλιασμένοι στο ίδιο εδώλιο με τους εφοπλιστές και τους εργολάβους, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τις επιτροπές και να βγάλει την εργοδοσία «καθαρή». Μετά τα δικαστήρια, οι μεταλλεργάτες θα κατευθυνθούν στο ΥΕΝ.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή 10 και 11 Μάρτη, αντίστοιχα, με παύσεις εργασιών από τις 12 το μεσημέρι. Ενώ Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μάρτη δε θα γίνονται υπερωρίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ