Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΝΟΙΑ - ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για προσλήψεις και αυξήσεις

Σε αγωνιστικό αναβρασμό, διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, αλλά και τη διατήρηση της υποχρέωσης του κράτους για την παροχή δημόσιας δωρεάν υγείας - πρόνοιας για όλο το λαό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τους φορείς της πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», του «Αγλαΐα Κυριακού», του «Ιπποκράτειου», του Δημοτικού Νοσοκομείου «Ελπίς», του ΠΙΚΠΑ, του «Αγίου Σάββα» και των φορέων της πρόνοιας πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη 29 Μάρτη κοινές 4ωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 9 π.μ. την Πέμπτη στο Πολεμικό Μουσείο.

Κοινά αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των νοσοκομείων, η σύνδεση του ανθυγιεινού με το ασφαλιστικό και η ένταξη των νοσηλευτικών επαγγελμάτων στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, με αύξηση των βασικών και του νοσοκομειακού επιδόματος, αλλά και ειδικά προβλήματα του κάθε χώρου.

Πέρα απ' την κοινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στους διάφορους χώρους έχουν προγραμματίσει και ξεχωριστές κινητοποιήσεις:

  • Στον «Ευαγγελισμό» οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 28 και 29 Μάρτη, τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ θα συμμετέχουν και στην κοινή κινητοποίηση της Πέμπτης.
  • Αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων γι' αυτή τη βδομάδα έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στην Πρόνοια. Οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ πραγματοποιούν τετραήμερη απεργία από σήμερα έως και την Παρασκευή και πορεία κάθε μέρα στο υπουργείο Υγείας.

Σήμερα θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, την Τετάρτη στις 8 μ.μ επίσης στα Προπύλαια, την Πέμπτη θα συμμετάσχουν στην κοινή κινητοποίηση, πραγματοποιώντας προσυγκέντρωση στις 8.30 π.μ στο Μουσείο. Τέλος, την Παρασκευή θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ στη Χαριλάου Τρικούπη και από κει θα πορευτούν στο υπουργείο Υγείας.

Τετράωρες στάσεις εργασίας (από τις 8 π.μ - 12 μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 12μ. - 4 μ.μ για την απογευματινή βάρδια) και συμμετοχή στην κοινή πορεία στο υπουργείο έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΕΟΠ).

  • Τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ.- 11 π.μ. για το νοσηλευτικό προσωπικό και συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ελπίς». Επίσης, θα πραγματοποιήσουν νέα τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 2.4.2001.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ