Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ
Στον αέρα οι επιμελητές εισπράξεων

Καθιστική διαμαρτυρία νυχθημερόν έξω από το Ταμείο Ασφαλίσεων Εμπόρων έχουν ξεκινήσει οι επιμελητές εισπράξεων του Ταμείου Ασφαλίσεων Εμπόρων. Οι 197 ενώ κρίθηκαν προεκλογικά απόλυτα αναγκαίοι και απαραίτητοι, τώρα βρίσκονται στο... δρόμο! Οι εργαζόμενοι, εκτός από την απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργία πείνας. Οι ίδιοι λένε πως δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού πληρώνονται με ποσοστά, ενώ αν χάσουν τις θέσεις τους, εντάσσονται στο 13% των ανέργων.

Ενδεικτικό της απελπισίας τους, η πράξη του υπό απόλυση Γ. Τσιρβελάκη ν' ανεβεί στον 5ο όροφο και ν' απειλεί να πέσει. Πολλοί έχουν πάρει δάνεια και βρίσκονται σε μια ηλικία που οι υποχρεώσεις «τρέχουν». Μέχρι τώρα οι συμβάσεις ανανεώνονταν πριν καν λήξουν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Οι 197 επιμελητές του Ταμείου Ασφαλίσεων Εμπόρων διαμαρτύρονται έντονα για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και επισημαίνουν τη μείωση των εσόδων του ταμείου κατά 1,7 δισ. με την απουσία τους. Σύμφωνα με στοιχεία, οι εισπράκτορες αύξησαν τα έσοδα στα 11 δισ. Οπως τονίζουν, αν δεν εγκριθεί η νέα ανάθεσή τους, το Ταμείο δε θα μπορέσει να καταβάλει συντάξεις και Δώρα Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ