Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβλήματα και εφιάλτες υποτέλειας

Βρώμισε ο κόσμος από τη σεμνή πανηγυρική ανακοίνωση ότι ο Μιλόσεβιτς διατελεί υπό κράτηση ή και έχει συλληφθεί μες τη νύχτα για να προσαχθεί πάραυτα στον γενικό εισαγγελέα της εναπομείνασας χώρας του. Οχι γιατί διέπραξε ή δε διέπραξε τα τάδε ή δείνα εγκλήματα, αλλά γιατί σε μια δημοκρατία της νέας τάξης, η υπακοή στο μεγάλο υπερατλαντικό αφεντικό πρέπει να εκδηλώνεται πάραυτα, άμεσα και κυρίως εντυπωσιακά. Ετσι οι δημοκράτες σ' όλο τον... πολιτισμένο κόσμο δεν αναρωτιούνται τι σόι δημοκρατία είναι η παραπομπή των εχθρών του μεγάλου αφεντικού ή των διαφορών των υποτελών του σ' ένα ιδιωτικό δικαστήριο που λειτουργεί με χορηγούς. Ούτε απορούν για την εμφάνιση μαυροντυμένων μασκοφόρων απροσδιόριστης εθνικότητας και αρμοδιότητας που ενέσκηψαν στην κατοικία του... υπογράψαντος την περίφημη - διαβόητη συμφωνία του Ντέιτον με μπόλικα τζιπ και δυο ασθενοφόρα καλού κακού. Είναι οι ίδιοι μη απορούντες δημοκράτες που εξόπλισαν τους φανατικούς αποσχιστές ναρκέμπορους για να τους βαφτίσουν επαναστάτες του Κοσσόβου κι ύστερα, πριν αλέκτωρα φωνήσαι τρις, να τους ξαναβαφτίσουν παράνομους εξτρεμιστές, ώστε να καταλάβουν ποιος έχει τις μπαταρίες και τα κλειδιά των ανθρώπινων παιχνιδιών.

Δεν απορούν οι... νεοταξίτες δημοκράτες που τα αφεντικά τους στρογγυλοκάθισαν στην ΠΓΔΜ για να εγγυηθούν την... ακεραιότητά της διά του διαμελισμού της σε «διπλοθρησκευτική» - άκουσον άκουσον κριτήριο - ομοσπονδιακή δημοκρατία. Οι καλύτεροι χειροκροτητές αυτής της πλανηταρχικής ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας είναι οι περιφερειακοί της λακέδες με το λοφίο της ιδεολογικής και πραγματικής φούσκας, σαν αυτούς που δε διδάχτηκαν τίποτε. Ούτε από χούντες, ούτε από το Κυπριακό. Γιατί στον κόσμο τούτο το λαμπρό, αρκεί να τρως καλά συσκευασμένες μπανάνες Χιλής και αργεντινέζικα εξωτικά λίτσις (φρούτα αγκαθωτά) παραγωγής κολομβιανών καρτέλ και παναμέζικων περατατζίδικων. Αν βέβαια σε μια τέτοια υποτελή χώρα που η εθνική, η πατριωτική δραστηριότητα, φθάνει στο έξοχο κατόρθωμα να βαφτίσει τους εφιάλτες προβλήματα και να ξεμπερδεύει με το μέλλον, συλλαμβανόταν με οδηγίες Ντελ Πόντε ο κ. Γιάννος, λόγου χάριν, για εγκλήματα κατά της οικονομικής πανανθρώπινης ολιγαρχίας και για ψυχικό τραυματισμό των παιδιών του Σόρος στα χρηματιστήρια της Γης, τότε θα βλέπαμε τι εστί αντίσταση. Θα ματαιώνονταν όχι οι εξοπλισμοί απλώς, αλλά όλες οι πρεμιέρες, οι απονομές βιομηχανικών βραβείων, όλα τα εγκαίνια οδικών τμημάτων, όλα τα ανταλλακτήρια κυριαρχικών δικαιωμάτων θα παρέμεναν ανοιχτά επί 24ώρου βάσεως για να συγκεντρώσουν τα λύτρα που απαιτούνται για τη σωτηρία του.

Σύντροφοι και συντρόφισσες που αξιωθήκατε να ζήσετε, έστω από τηλεοράσεως, το μεγαλείο της απόκτησης του πρώτου πανάκριβου κι απρόσιτου ιδιωτικού αεροδρομίου της χώρας, δε συγκινήστε ακόμη και στην υποθετική απώλεια αυτού του μεταμοντέρνου σοσιαλισμού; Δε σπαράζετε στην ιδέα ότι άμα χαθεί αυτή η στρατηγική σύμπλευσης και υποταγής στους ευρωαμερικανούς αναγνωρισμένους ληστές του πλούτου της Γης, θα χαθεί και η πατρίς;

Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός που δε συμμετέχει στο μεγαλείο εξασφάλισης 22.000 εργαζόμενων δούλων που θα δουλεύουν για τη δόξα του El Venizelos, μονομαχούντες στο εναέριο - επίγειο El Passo μας, πληρώνοντας διόδια, περπατώντας εφτά χιλιόμετρα εντός καθημερινού ωραρίου εργασίας από γκισέ σε πίστα, εν σιωπή. Μη διαταραχτεί ο πολιτισμός. Θα φορέσουν όλοι πατίνια όταν βρεθεί τρόπος να ρολάρουν αθόρυβα.

Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός που σ' ένα φτωχομπινεδιάρικο, μίζερο, κρατικό αεροδρόμιο πλήρωνε 13.500 φόρους και τώρα δεν κατανοεί το φως του πολιτισμού που του φέρνει η φορολογία των 44.500 δραχμών για μια τετραμελή οικογένεια που τολμά να πηγαίνει με αεροπλάνο στο νησί της.

Ο Γιάννος μας παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό, καμάρωνε με οδοντοστοιχία για όσκαρ σε θυμηδίας τελετή, για τον πρώτο μη ελλειμματικό προϋπολογισμό. Μόλις πριν από τρεις μήνες, παραμονές Χριστουγέννων. Τώρα, ενόψει Πάσχα, μας είπε και τι να κόψουμε, το λαιμό μας, αν θέλουμε να καλύψουμε με το κοινωνικό μας πρόσωπο τη μαύρη τρύπα των υπολογισμών του. Σοσιαλδημοκρατία είναι αυτή. Αν δεν αυτοκτονήσουμε εγκαίρως διά της υποταγής, ο Γιάννος θα θεωρηθεί ασύμφορος, αντινατοϊκός κι αιμοσταγής. Θα μας βομβαρδίσουν οι αφεντικοί του και αυτός θα συλληφθεί. Μπορεί κι ο κ. Σημίτης να έχει την ίδια τύχη. Κρίμα δεν είναι;


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ