Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα! Ολοι στους δρόμους

«Για να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν σε λείψανα την Κοινωνική Ασφάλιση.

Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Για δυναμική απάντηση στους εμπνευστές του "τρομονόμου".

Τώρα! Ολοι στους δρόμους».

***

«Ο,τι κερδίσαμε μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα του αγώνα. Ο,τι θα κρατήσουμε θα είναι αποτέλεσμα της ενότητας και της δυναμικής του αγώνα. Ο,τι θα κερδίσουμε θα είναι αποτέλεσμα της πάλης μας».

***

«Ολοι στον αγώνα. Καμιά δυνατότητα μαζικής συμμετοχής να μη μείνει αναξιοποίητη. Ολοι στρατευόμαστε για την οργάνωση, περιφρούρηση και επιτυχία της απεργίας της 5ης του Απρίλη»

***

«Σήμερα, οι μέρες που ζούμε, οι χειρότερες που έρχονται, δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης και αναμονής, αν κάτι τέτοιο συμβεί. Η κατάκτηση του αιώνα, η Κοινωνική Ασφάλιση, θα αποτελεί παρελθόν για μας και όνειρο για τα παιδιά μας.

Ο κλάδος μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη μακρόχρονη αγωνιστική του πορεία έχει αποδείξει ότι μπορεί όχι μόνο να διεκδικεί και να αντιστέκεται αλλά και να ματαιώνει επιλογές και μέτρα-καταπέλτες σε βάρος του. Μπορούμε να αποτρέψουμε τα μέτρα που μας οδηγούν στις κατακόμβες του εργασιακού μεσαίωνα, στο "δουλιά χωρίς δικαίωμα", "δουλιά χωρίς ασφάλιση". Αρκεί όλοι να καταλάβουμε τη δύναμή μας, τη δύναμη της ταξικής πάλης.

Αρκεί να ενώσουμε τη φωνή μας, τον αγώνα μας με όσους αντιστέκονται, με όλους αυτούς που συνειδητοποιούν ότι το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί του εκφραστές δεν είναι ανίκητοι. Η απεργία στις 5 του Απρίλη δε θα κρίνει τα πάντα, θα κρίνει πολλά».

(Από την προκήρυξη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την απεργία της 5ης του Απρίλη).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ