Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αντεπίθεση σε απολογητές της ΝΑΤΟ-βίας

Οι κομμουνιστές δεν κάνουν φιλοφρονήσεις στο χώρο τους - και μεταξύ τους - και δεν περιμένουν επαίνους για όσα κάνουν, με πάθος και θυσίες, ανταποκρινόμενοι στην ταξική τους συνείδηση, στον κοινωνικό τους ρόλο και στην εντιμότητά τους. Υπερβολική, ίσως, μετριοφροσύνη. Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από τον καλό λόγο και την κοινωνική ανταπόκριση και επιβεβαίωση, που αποτελούν ενθάρρυνση και συμμετοχή στους σκληρούς αγώνες που διεξάγονται, κάτω από την ανελέητη και απροσχημάτιστη πίεση του ταξικού αντιπάλου.

Σύμφωνα με το πνεύμα αυτό, η στήλη αυτή έχει επαινέσει συναδέλφους από διάφορους χώρους, που, παρά τις πιέσεις που δέχονται - και σε αντίθεση με τους ψοφοδεείς και τους υποταγμένους στο σύστημα - ανταποκρίνονται στην καθοριστική υποχρέωση να ενημερώνουν όσο γίνεται αντικειμενικότερα, όπως έκαναν - για παράδειγμα - και κατά τη μεγάλη τους πλειοψηφία, καταγγέλλοντας την ευρω-ΝΑΤΟική βαρβαρότητα, καταστροφής της Γιουγκοσλαβίας.

Ως πρόσφατο παράδειγμα μαχητικής δημοσιογραφικής αντεπίθεσης εναντίον εγχώριων απολογητών της ΝΑΤΟ-βίας και των συμμετοχικών «διευκολύνσεων» της κυβέρνησης, η στήλη αυτή μπορεί να αναφέρει τη σταθερή και άκρως τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που ανέπτυξε, κατά το διάστημα τηλεοπτικής εκπομπής, την περασμένη Δευτέρα, ο πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος του «Ρ» Νίκος Μπογιόπουλος, προσφέροντας και ένα υπόδειγμα «γραφής».

«

Καμιά συμμετοχή σ' αυτό το παιχνίδι του πολέμου», τονίζει το ΚΚΕ και ένα ισχυρό αντιπολεμικό μέτωπο, μαζί με το κίνημα της ειρήνης, γιγαντώνεται μέρα τη μέρα, τη στιγμή που η απειλή της γενικότερης ανάφλεξης έχει φτάσει τόσο κοντά στα σύνορά μας.

Το ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ, αφού παραβίασε όλες τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αφού κατέστρεψε μια χώρα, αφού προχώρησε στο έγκλημα γενοκτονίας ενός λαού με το πρόσχημα υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που το ίδιο παραβιάζει συστηματικά, στηρίζοντας δικτατορίες, επιβάλλοντας καθεστώτα, ανατρέποντας τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, κρατάει σε ομηρία και ναρκοθέτηση τα Βαλκάνια, διατηρώντας την απειλή της έκρηξης, για την υπαγόρευση των εντολών της υποταγής στους επικυρίαρχους.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ