Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις

Σήμερα το μεσημέρι δυο ΝΑΤΟικές βάσεις θα βρεθούν σε ανθρώπινο κλοιό από εκατοντάδες μέλη του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων σήμερα στις 12.30 μ.μ. θα περικυκλώσουν τη βάση του Αραξου. Επίσης σήμερα θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια Μηχανοκίνητη Πορεία Ειρήνης, στη βάση της Σούδας. Οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγοράς των Χανίων στις 12.00 το μεσημέρι. Για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση προετοιμάζονται όλες αυτές τις μέρες οι Επιτροπές Ειρήνης όλων των νομών της Κρήτης, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων από πολλούς μαζικούς φορείς της νησιού.

- Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη διοργανώνει ημερίδαστις 4 του Απρίλη και ώρα 6.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ με θέμα: «Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία - επιπτώσεις - εξελίξεις - ανάγκη δράσης του αντιπολεμικού κινήματος». Θα παρέμβουν, με ομιλίες, η ΠΕΔΥΕ, ο χημικός διευθυντής ερευνών ΕΚΦΕ «Δημόκριτος» και γραμματέας Βαλκανικών Χημικών Εταιριών Νίκος Κατσαρός, ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου, ο παθολόγος - ογκολόγος Γεράσιμος Ρηγάτος, ο αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία Νικόλαος Παπαναστάσιος, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν, επίσης, από κινήματα και φορείς της περιοχής της Αθήνας.

- Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, σε συνεργασία με άλλους μαζικούς φορείς του νομού οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Κυριακήστις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, με ομιλητή τον καθηγητή του Βιολογικού Τμήματος του ΑΠΘ Ζαχαρία Σκούρα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, σήμεραΚυριακή και ώρα 5.30 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60) με θέμα: «Η συμπλήρωση δυο χρόνων από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας». Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ