Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων

Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων απαιτεί η ΠΑΣΥ με αφορμή τη νέα δίκη αγροτών που έγινε τη Δευτέρα στο Ειρηνοδικείο Μουδανιών της Χαλκιδικής. Οι 21 αγρότες που δικάζονταν για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2010 και 2011, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, τελικά αθωώθηκαν.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ με ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι χιλιάδες αγρότες που είναι στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται και διεκδικούν την επιβίωσή τους. Δηλαδή, να μπορούν να ζήσουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη για να θρέψουν την οικογένειά τους και όχι να απειλούνται με μαζικές κατασχέσεις και δημεύσεις, αφού προς τα εκεί τους οδηγεί η βάρβαρη πολιτική σας. Αυτό έκαναν με τις παλαιότερες κινητοποιήσεις οι αγρότες της Χαλκιδικής.

Η απάντηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ -παρά την κατά τ' άλλα «αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς»- είναι η χρήση ωμής βίας με τα ΜΑΤ και η καταστολή με τραυματίες αγρότες, συλλήψεις και αγροτοδικεία. Είναι προκλητική, απαράδεκτη και εμπρηστική αυτή η στάση και σε αυτή την τακτική θα βρει αντιμέτωπο όλο το λαό με το δυνάμωμα της λαϊκής αγωνιστικής συμμαχίας.

Πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.

Είναι γελασμένη! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Με την κοινή δράση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τη βάρβαρη καπιταλιστική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα με στόχο την ανατροπή τους και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας σε όφελος του λαού με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, ολόπλευρη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας!

Καλούμε σαν ΠΑΣΥ τους αγρότες και το λαϊκό κίνημα της Χαλκιδικής και των γύρω περιοχών σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους άδικα δικαζόμενους συναδέλφους μας έξω από τα Δικαστήρια τη μέρα της δίκης για να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους αγωνιζόμενους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ