Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11489

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

«ΨΗΝΟΥΝ» ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ στον κατώτατο μισθό

ΚΚΕ: Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι να εγκαταλείψουν τα κόμματα που «πίνουν νερό» στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Να διεκδικήσουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, να δυναμώσουν τον αγώνα και τη συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα και να γυρίσουν τις πλάτες στις συνταγές της ίδιας διαχείρισης

Οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη, ότι η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού, επιβεβαιώνουν πως ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Για να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις, να έρθει η ανάκαμψη, που εξωραΐζουν στα μάτια του λαού τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του, παίρνει πίσω τη δέσμευση για άμεση, με νόμο, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, και την αντικαθιστά με την «κούφια» υπόσχεση για σταδιακή αποκατάσταση, αν και εφόσον η ελληνική οικονομία επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης.


ΣΕΛ.  7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από τα εργοστάσια θα ξεπηδήσουν οι φλόγες της σοσιαλιστικής επανάστασης

«Το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στη φωτιά του αγώνα των χαλυβουργών: "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" εκφράζει με πληρότητα το σύγχρονο περιεχόμενο και το σκοπό της ταξικής πάλης» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση της ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, απέναντι στα δίκαια αιτήματα για την επιβίωση της αγροτιάς, συνεχίστηκε και στη συνάντηση του συντονιστικού των 28 μπλόκων με τους 4 συναρμόδιους υπουργούς.

Τα «στενά δημοσιονομικά» δεν επιτρέπουν να ζήσει η μικρομεσαία αγροτιά, αλλά επιβάλλουν να συνεχιστεί ο βίαιος της θάνατος, για να κυριαρχήσει η καπιταλιστική μεγαλοϊδιοκτησία. Γι' αυτό, λεφτά υπάρχουν μόνο και αποκλειστικά για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική είναι βαθιά σκληρή και αντιδραστική για τους αγρότες και όλο τον εργαζόμενο λαό. Η ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι η λύση και στα προβλήματα της αγροτιάς, και ο δρόμος για να το πετύχει είναι η οργάνωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.



Σήμερα η κινητοποίηση των τυφλών

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Με οδηγό το συμφέρον των αστών

ΣΕΛ.  13
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
«Απομονώνουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής»

ΣΕΛ.  15
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Οι τραπεζίτες πήραν το βούρδουλα

ΣΕΛ.  6
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προανήγγειλε νέα βάρβαρα μέτρα

ΣΕΛ.  18
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρνηση στα αιτήματα της αγροτιάς

ΣΕΛ.  16   -   17
ΕΠΙΤΡ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαθητικό διήμερο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

ΣΕΛ.  19
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Η 15η Διεθνής Συνάντηση στη Λισαβόνα

ΣΕΛ.  3
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για τη μάχη του Στάλινγκραντ

ΣΕΛ.  3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Αποφασισμένοι για αγώνα παρά την καταστολή

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά, το πρωί της Κυριακής, ο λαός της Χαλκιδικής διαδήλωσε την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου του τόπου του στο μεγάλο κεφάλαιο και έδωσε απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας, αστυνομοκρατίας, καταστολής και διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ