Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ
Διήμερη δράση για την Παιδεία

Εξορμήσεις σήμερα στα σχολεία και συγκεντρώσεις αύριο σε κεντρικά σημεία των πόλεων

Με διήμερες πολύμορφες δράσεις σήμερα και αύριο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτούν λύση εδώ και τώρα στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων.

Ζητούν να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά που τρεις μήνες πριν κλείσουν τα σχολεία σύμφωνα με την ΟΛΜΕ φτάνουν τα 1.600 και αντιστοιχούν σε δεκάδες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες και αντί για πρόσληψη εκπαιδευτικών, επιλέγεται η «λύση» της αλλαγής αναλυτικών προγραμμάτων, το στοίβαγμα των μαθητών, οι συμπτύξεις τμημάτων και οι συγχωνεύσεις. Αντιδρούν στο σχολείο της «αγοράς» το οποίο υλοποιείται με διάφορους να κάνουν μπίζνες στα σχολεία ενώ οι εκπαιδευτικοί - και μέσω της αξιολόγησης - προτρέπονται να γίνουν πλασιέ των επιχειρήσεων στα σχολεία. Ζητούν να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην υγεία με ευθύνη του κράτους, να αντιμετωπιστεί σχεδιασμένα ο υποσιτισμός. Να παρέχεται δωρεάν φως, νερό και θέρμανση για όλα τα σχολεία, να καταργηθούν οι φόροι στις σχολικές επιτροπές.

Στο πλαίσιο του διημέρου για σήμερα προγραμματίζονται εξορμήσεις στα σχολεία και στις γειτονιές και αύριο Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, προγραμματίζονται συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμοί δρόμων:

  • Στην Αθήνα:

-- Οι Ενώσεις Βορείων, Ανατολικών, Νοτίων Συνοικιών και οι Ενώσεις 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας πραγματοποιούν κινητοποίηση στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Ρόζα Ιμβρίωτη» (Βύρωνας - Καισαριανή), «Μ. Παπαμαύρος» (Ηλιούπολη), «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολη - Ελληνικό - Αλιμος), Π. Φαλήρου και η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

-- Οι Ενώσεις της 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας, Γαλατσίου, Μεταμόφωσης, Ν. Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας συγκεντρώνονται στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Πατησίων. Μαζί τους και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης» (Μενιδίου κ.ά.) και «Γ. Σεφέρης» (Νέα Ιωνία - Ηράκλειο - Μεταμόρφωση) και η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.

-- Οι Ενώσεις Γονέων Δυτικών Συνοικιών και Ελευσίνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» και Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στη στάση του μετρό «Αγιος Αντώνιος».

  • Στον Πειραιά, η Ομοσπονδία Γονέων, η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας συγκεντρώνονται στην πλατεία Κοραή.
  • Επίσης, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, συμμετέχοντας στο διήμερο δράσης, καλεί σήμερα σε συσκέψεις και αύριο σε συγκέντρωση γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, στην πρώην Νομαρχία στις 12 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ