Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11491

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Προς εξαφάνιση οι επικουρικές συντάξεις

ΣΕΛ.  2
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

ΣΕΛ.  17

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ και αύξηση της πληρωμής από τους ασφαλισμένους

Ενιαίο μέτωπο πάλης για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν παροχές Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας

Νέες περικοπές παροχών Υγείας προωθεί η συγκυβέρνηση. Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μειώνει την πληρωμή για διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονταν ήδη στον ιδιωτικό τομέα. Γεγονός που θα αυξήσει στο κατακόρυφο το κόστος για τους ασφαλισμένους αφού εξωθούνται ολοένα και περισσότερο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, λόγω υπολειτουργίας των πολυιατρίων του ΙΚΑ. Περικοπές θα γίνουν σε φυσικοθεραπείες, επιδόματα τοκετού, μεταφορά νεφροπαθών, στα γυαλιά κλπ. Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων όλων των Ταμείων κατά 30% και του ΟΓΑ κατά 50% για νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές όπου θα αναγκάζονται να νοσηλεύονται, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης από τα δημόσια νοσοκομεία. Τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 50% λόγω της μεγάλης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, που οφείλεται στην ανεργία και τη δραστική μείωση μισθών, καθώς και στην αδυναμία των ΕΒΕ να πληρώνουν ασφάλιστρα.


ΣΕΛ.  9

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας

Κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, με αποφάσεις 36 συλλόγων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Την πρόταση για το συλλαλητήριο έχουν κάνει οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  14

ΚΚΕ
Αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος

Η κατάχρηση τεράστιων χρηματικών ποσών στο Δήμο Θεσσαλονίκης στη θητεία του Β. Παπαγεωργόπουλου δείχνει ότι είναι βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη σε όλους τους θεσμούς του αστικού κράτους και στην Τοπική Διοίκηση. Πηγάζει από αυτό που υπερασπίζονται όλοι οι θεσμοί του συστήματος: Τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και δράση. Η λαϊκή απαίτηση για τιμωρία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε κούφιες υποσχέσεις και ανούσιες δικομματικές αντιπαραθέσεις περί εξυγίανσης. Η Τοπική Διοίκηση είναι ένας από αυτούς τους θεσμούς που ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε μηχανισμό εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ευρωενωσιακών προγραμμάτων εξαγοράς και ενσωμάτωσης, προώθησης αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων και φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών. Η ύπαρξη και έντιμων ανθρώπων στην Τοπική Διοίκηση δεν αλλάζει το βασικό της χαρακτήρα, ο οποίος δεν μπορεί να διορθωθεί με καταδίκη κάποιων κραυγαλέων περιπτώσεων διαφθοράς. Τέλος σ' αυτήν τη σαπίλα μπορεί να βάλει μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, που θα επιβάλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία και το κράτος προς όφελός του.



ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αγώνας για τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά

ΣΕΛ.  15
ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Δράση να μην πέσουν παιδιά στα νύχια τους

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «PHILIP MORRIS»
Κοροϊδία για τους καπνοκαλλιεργητές

ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Δράση για τις 8 Μάρτη

ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στις 5 Μάρτη το πανελλαδικό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  20
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαθητικό διήμερο το Σαββατοκύριακο

ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΕΒΕ
«Κοροϊδία» το επίδομα ανεργίας

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ