Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κεριά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ενα 8χρονο αγόρι που ζούσε στην Αλεξανδρούπολη, έπαιρνε κεριά από την εκκλησία για να έχει φως και να διαβάζει στο σπίτι του... Μια χτεσινή είδηση που εξοργίζει και αναδεικνύει όπως και πολλές άλλες, την αρρώστια, τη σαπίλα αυτού που ζει ο εργαζόμενος, το φτωχό νοικοκυριό, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Στο σπίτι του μικρού η ανώνυμη εταιρεία της ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα επειδή η οικογένειά του δεν είχε να πληρώσει. Η ΔΕΗ που μετρά τα τεράστια κέρδη της κάθε μέρα στο χρηματιστήριο (σ.σ. κι αυτή χτεσινή είδηση στον οικονομικό Τύπο: «...τόσο η μετοχή του ΟΤΕ όσο και της ΔΕΗ έκλεισαν με κέρδη +1,31% και +2,88% αντίστοιχα»). Η ΔΕΗ που υπάρχει και λειτουργεί για να παρέχει φως, ζέστη, ενέργεια στο λαό και που έχει αναπτύξει το δίκτυό της με το μόχθο όλων των εργαζομένων, αυξάνει τα τιμολόγια με αποτέλεσμα οικογένειες να παγώνουν ή να ζουν στο σκοτάδι. Μόνο τα 4 τελευταία χρόνια τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα.

Είναι αναγκαίο να γίνει πράξη άμεσα αυτό που πολλές φορές έχει ζητήσει το ΚΚΕ: Να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια από τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Να μειωθούν τώρα δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Ομως, το ζήτημα της ενέργειας, της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών, δεν μπορεί να αφήνεται στις ορέξεις του κάθε ιδιώτη επιχειρηματία. Για το λαό και την οριστική επίλυση των προβλημάτων του και σε αυτόν τον τομέα είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας, που θα αξιοποιεί σχεδιασμένα όλες τις δυνατότητες της χώρας για φθηνή ενέργεια και με σεβασμό στο περιβάλλον. Αυτή τη λύση προτείνει μόνο το ΚΚΕ και είναι ενταγμένη σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ