Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Περικοπές συντάξεων με ... συμπάθεια

«Αισθήματα αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης» εισέπραξαν από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχαν στο μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, οι εκπρόσωποι των λεγόμενων «θεσμικών» Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ηταν μια συνάντηση που αποσκοπούσε αποκλειστικά στο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καθώς δεν υπήρξε καμία απάντηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι, όπως άλλωστε και οι εν ενεργεία, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που έχει μειώσει δραματικά μισθούς και συντάξεις. Η μόνη δέσμευση που απέσπασαν, όπως αναφέρεται σε σχετικές διαρροές, είναι πως θα υπάρξει άρση της απαγόρευσης εργασίας για τους αποστράτους, η οποία σήμερα συνεπαγόταν δραματική περικοπή της σύνταξης.

Σημειώνεται πως οι απόστρατοι τον τελευταίο καιρό έχουν υποστεί διπλή περικοπή, τόσο λόγω της εξάρτησης των συντάξεών τους από τους μισθούς των εν ενεργεία, όπου επιβλήθηκαν οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων, όσο και λόγω των γενικότερων περικοπών που έγιναν στις συντάξεις με το τελευταίο μνημόνιο. Ολα αυτά έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες περικοπές που επιβλήθηκαν στη διάρκεια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ