Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι σήμερα στη διαδήλωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων
  • Συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων
  • Στάση εργασίας έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Την καταδίκη τους στην επιχείρηση καταστολής και την προβοκάτσια που έστησε η κυβέρνηση σε βάρος του ταξικού κινήματος, κλιμακώνοντας την επίθεση σε βάρος των εργατικών αγώνων, καλούνται να εκφράσουν αποφασιστικά - μαζικά οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα στις 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και στην πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγούνται για να δικαστούν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που συνελήφθησαν μετά από κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό.

Για τη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (8 π. μ. - 11 π.μ.), ενώ παναττική - πανεργατική 4ωρη στάση εργασία (7 π. μ. - 11 π.μ.) αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Επίσης, μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν στάσεις εργασίας και καλούν στη συγκέντρωση:

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κάνει στάση εργασίας 7 π.μ. - 11 π.μ.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, κάνει 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή της πρωινής βάρδιας στην Αττική.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι.

Η ΟΕΦΣΕΕ 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.).

Σε 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) προχωρούν ακόμα: το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, τα σωματεία Λογιστών Αθήνας και Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, οι ναυτεργατικές οργανώσεις: ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η Επιτροπή Ανέργων Ν. Σμύρνης.

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλουν ακόμα με ανακοινώσεις τους: Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ