Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βραβεία για την άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης

Εκδήλωση το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Από τη βράβευση των πρωτοπόρων στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος
Από τη βράβευση των πρωτοπόρων στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος
Η ΝΕ του Κεντρικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, διοργάνωσε το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εκδήλωση για ν' αναδείξει τη σημασία της άμιλλας στην κάλυψη των πλάνων για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Η μεγάλη προσπάθεια των πρωτοπόρων Οργανώσεων και συντρόφων, σε δύσκολες για την εργατιά εποχές, βραβεύτηκε μ' ένα συμβολικό δώρο.

Με την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια των οπαδών και φίλων του ΚΚΕ, που δούλεψαν πλάι στις κομματικές και κνίτικες Οργανώσεις, η κάλυψη του πλάνου έφτασε στο 110,06% για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κεντρικού Τομέα και στο 113% για την Κομματική Οργάνωση Αττικής. Για την ιστορία, πρώτες ΚΟΒ στην άμιλλα, αναδείχτηκαν εκείνες του Θησείου, του Υμηττού - Δάφνης και των δικαστικών επιμελητών.

Με έντονη την παρουσία της νεολαίας, την εκδήλωση άνοιξε η Παρασκευή Παναγή, μέλος της ΝΕ του Κεντρικού Τομέα. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια από όλο το Κόμμα αλλά και από τις Οργανώσεις του Κεντρικού Τομέα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οπως υπογράμμισε, «απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους του μόχθου, σε άνεργους, στους απόμαχους της δουλειάς, σε όλους αυτούς που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική και τους καλέσαμε να ενισχύσουν από το υστέρημά τους, παρά τις δυσκολίες που γεννά η οικονομική καπιταλιστική κρίση. Ετσι, το κάθε ένα ευρώ που μαζέψαμε από αυτόν τον κόσμο έχει τεράστια σημασία για το Κόμμα μας, του δίνει δύναμη να συνεχίσει με συνέπεια και αυτοθυσία να υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής της όπως κάνει εδώ και πάνω από 90 χρόνια».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι αρκετά τα παραδείγματα μελών του Κόμματος, οπαδών και φίλων του, που παρά την ανασφάλεια της σημερινής εποχής ενίσχυσαν το Κόμμα από τους κόπους μιας ζωής, από την πενιχρή σύνταξη, από το χαμηλό μισθό». «Το Κόμμα μας, στο όνομα καμιάς κρατικής χρηματοδότησης δεν πρόκειται ν' αποδεχτεί κανένα έλεγχο στις σχέσεις του με τα μέλη και τους φίλους του, καμιά παρέμβαση στη λειτουργία και στη δράση ή την κατεύθυνση της πολιτικής του», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και κατέληξε:

«Στην επίθεση που αναπτύσσει ο ταξικός αντίπαλος, πρέπει ν αντιτάξουμε ετοιμότητα, επάρκεια και αυτάρκεια οικονομικών μέσων για πολύμορφη πολιτική ιδεολογική και εκδοτική δραστηριότητα που θ' απαντά αποτελεσματικά. Η οικονομική δουλειά για το κόμμα πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα, να είναι στοιχείο της καθημερινής πάλης, δεν αρκεί η χρονιάτικη οικονομική εξόρμηση. Με πίστη στην ορθότητα της πολιτικής μας, με παρακαταθήκη τα θετικά στοιχεία, αλλά και τις αδυναμίες που αναδείχτηκαν από τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης, συνεχίζουμε ώστε ν' αποκτήσουμε τη δυνατότητα ακόμα και χωρίς την κρατική χρηματοδότηση το Κόμμα να είναι σε θέση να φέρει εις πέρας την αποστολή του».

Τη βράβευση, τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα από μέλη, οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ ακολούθησε γλέντι με κιθάρα, καλό κρασί και μπόλικο φαγητό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ