Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Δεν τους τρομάζει η αστυνομική αγριότητα!

Δυναμώνουν τα παλιά και στήνονται νέα μπλόκα στη Θεσσαλία

Αστυνομικές δυνάμεις σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις των αγροτών
Αστυνομικές δυνάμεις σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις των αγροτών
Η εντολή - διαταγή της κυβέρνησης προς την Αστυνομία είναι σαφής: Δεν πρέπει να επιτραπεί στους αγωνιζόμενους αγρότες να υλοποιήσουν την απόφαση για πανελλαδική κλιμάκωση της πάλης, με καθημερινό, συντονισμένο, συμβολικό, ολιγόωρο, αποκλεισμό των δρόμων, που πάρθηκε στη σύσκεψη εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα, την περασμένη Κυριακή, στη Νίκαια της Λάρισας.

Για να περάσει, δε, αυτό το τρομοκρατικό μήνυμα παντού, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει, επ' ουδενί, με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, να βγουν στην Εθνική Οδό, πρώτα και κύρια, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Κι αυτό δεν μπορεί να είναι εντελώς άσχετο με την «ξαφνική» επίσκεψη στη Λάρισα, το περασμένο Σάββατο, του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια. Ο υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε για ζητήματα «που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας» - όπως επισήμως ανακοινώθηκε, εκ των υστέρων - με το Γενικό Αστυνομική Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, Β. Χαλάτση, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο μπλόκο, καθοδηγώντας τη δράση των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονται εκεί, όπως και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Χτες το μεσημέρι, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που, εδώ και 15 μέρες, έχουν στρατοπεδεύσει σε απόσταση αναπνοής από το μπλόκο της Νίκαιας, κλείνοντας με κλούβες την πρόσβαση οιουδήποτε προς την Εθνική Οδό, κατάφεραν να εμποδίσουν τους αγρότες. Για να το πετύχουν, χρησιμοποίησαν τη βία των ροπάλων και επικινδυνότητα των χημικών, ενώ τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν, για πολλή ώρα και σε μεγάλη απόσταση, άγριο κυνηγητό σε βάρος των αγροτών που, από πολλές κατευθύνσεις, κινούνταν προς το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που τους εμπόδισαν να βγουν στον εθνικό δρόμο, βρήκαν μπροστά τους και οι αγρότες από τη Μαγνησία που βρίσκονται στο μπλόκο Αερινού.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από την απόφασή τους για κλιμάκωση του αγώνα και ως απάντηση στο διαρκώς εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό θα ενισχύσουν κι άλλο τα μπλόκα, ενώ θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δυναμώσει κι άλλο η λαϊκή στήριξη.

Στη Θεσσαλία αυτό γίνεται πράξη, καθημερινά, καθώς από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στήθηκε ένα ακόμα μπλόκο αγροτών της Ελασσόνας, στη Μελούνα, ενώ τα μπλόκα της Νίκαιας, του Αλμυρού και του Αερινού ενισχύθηκαν με πολλά νέα τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα.

Ιδιαίτερα ενισχύθηκε το μπλόκο του Αερινού, καθώς, χτες το μεσημέρι, έφτασαν εκεί εκατοντάδες αγρότες του Πηλίου με 200 και πλέον αγροτικά αυτοκίνητα. Το κομβόι με τα αυτοκίνητα των δενδροκαλλιεργητών Πηλίου ξεκίνησε στις 8 το πρωί από τη Ζαγορά. Στις 9 η ώρα, λίγο πιο κάτω από τα Χάνια αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να το σταματήσουν, αλλά υποχώρησαν μπροστά στην αποφασιστικότητα των αγροτών, που συνέχισαν μπαίνοντας μέσα στην πόλη του Βόλου. Κατά την έξοδό τους και στη διασταύρωση προς το Σέσκλο, μια διμοιρία των ΜΑΤ, επιχείρησε, εκ νέου να τους εμποδίσει να φτάσουν στον προορισμό τους. Και πάλι δεν τα κατάφεραν και το κομβόι έφτασε, στη 1 μετά το μεσημέρι στον κόμβο του Αερινού, όπου, τώρα , έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα 400 τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ