Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Κούφια λόγια για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Να συγκαλύψει τη στρατηγική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στην ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιχείρησε η Φ. Γεννηματά, με αφορμή τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για αλλαγή του νόμου 1264/82. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αφού διαβεβαίωσε ότι «διαφωνεί με ακραίες λογικές και πρακτικές που εκφράζονται από ορισμένους στα συνδικάτα», διακήρυξε ότι «ο κ. Βρούτσης, όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας».

Στην πραγματικότητα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ επειδή «καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν. 1264/82». Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να ανοίξει γενικότερα θέμα κοινωνικής συναίνεσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «νηφάλιο και ειλικρινή διάλογο με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους εξηγώντας τις πολιτικές της, αναζητώντας λύσεις μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας και ζητώντας συνέργεια και στήριξη στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Σ' αυτό το πνεύμα, εξήρε το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, λέγοντας ότι «υπάρχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και πολλές άλλες φωνές του υπεύθυνου διαλόγου και διεκδίκησης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε». Πίσω από την «προγραμματική συμφωνία» της συγκυβέρνησης οχυρώνεται η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της στο τσάκισμα των εργαζομένων, έχοντας στηρίξει κάθε κατασταλτικό μέτρο της κυβέρνησης σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αντίθετος στην επιχειρούμενη κατάργηση του 1264 δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ