Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΟΤΑ
Μπαράζ «επιθέσεων» κατά των συμβασιούχων

Μόνο χτες εκδικάστηκαν δύο προσφυγές εναντίον σωματείων που γράφουν ως μέλη τους κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας

Μια αγωγή και μία προσωρινή διαταγή σε βάρος σωματείων εργαζομένων ΟΤΑ εκδικάστηκαν χτες στο πλαίσιο της βιομηχανίας δικαστικών προσφυγών που έχει στήσει η ΠΑΣΚ στους ΟΤΑ (έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Ομοσπονδία) και συμμετέχει και η ΔΑΚΕ. Προσπαθούν, έτσι, να ακυρώσουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων εργαζομένων που ορίζουν ότι στη δύναμη των σωματείων μπορούν να είναι μέλη όλοι οι εργαζόμενοι, με πλήρη δικαιώματα, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, επομένως και οι συμβασιούχοι. Στόχος τους, να κρατήσουν τους εργαζόμενους αποδυναμωμένους μπροστά στη σκληρή διαρκή αντεργατική επίθεση που δέχονται.

Η αγωγή ήταν σε βάρος του Σωματείου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής. Στην εκδίκαση δεν εμφανίστηκε κανένας από όσους έκαναν την αγωγή (εργαζόμενοι, μέλη της ΠΑΣΚ). Ο μόνος που υποστήριξε την αγωγή ήταν ο Θ. Καραγιαννάκης, στέλεχος της ΠΑΣΚ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΟΤΑ). Το στέλεχος της ΠΑΣΚ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι... παρόλο που η ΠΟΕ ΟΤΑ υπογράφει συμβάσεις εργασίας και για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, δεν τους επιτρέπει να είναι μέλη των σωματείων, με πλήρη δικαιώματα! Το Σωματείο στήριξε συμβασιούχος εργαζόμενη από το 2003. Ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι συμμετέχουν με πλήρη δικαιώματα μετά από τροποποίηση του καταστατικού που είχε γίνει το 2009 με μεγάλη πλειοψηφία και την οποία είχαν ψηφίσει και από αυτούς που σήμερα κάνουν την αγωγή!

Η προσωρινή διαταγή ήταν σε βάρος της γενικής συνέλευσης εργαζομένων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στόχος δεν ήταν μόνο να μη γίνουν οι σημερινές εκλογές του σωματείου για την ανάδειξη αντιπροσώπων, αλλά να ακυρώσει και την απόφαση συμμετοχής στο σωματείο των εργαζομένων που προέρχονται από το Καματερό. Τελικά η προσφυγή απορρίφθηκε και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά.

Αριστοτεχνικοί στη διάσπαση των εργαζομένων

Το κύριο επιχείρημα που φέρουν για να αποκλείσουν τους συμβασιούχους δεν είναι ότι δεν το επιτρέπει το καταστατικό, αλλά ότι «η διαφορετική σχέση εργασίας των εργαζομένων έχει αντίκτυπο και στην αντιμετώπιση εκ μέρους των συνθηκών εργασίας τους. Τα συμφέροντα των εργαζομένων (σ.σ. μόνιμων) θα αντίκεινται σε εκείνα των εργαζομένων, που θα παραμείνουν μόνο για διάστημα μερικών ετών, ή ακόμα και ορισμένων μηνών, κατά τρόπο τέτοιο ώστε το σκεπτικό που αναπτύσσουν να εστιάζεται όχι στη μακροπρόθεσμη επικράτηση της ειρήνης στο χώρο εργασίας, αλλά στην κατά το δυνατό ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων χωρίς συνυπολογισμό του μελλοντικού αντίκτυπου» (απόσπασμα από το κείμενο της αγωγής που κατέθεσαν οι ίδιες δυνάμεις επίσης κατά της γενικής συνέλευσης των Αγ. Αναργύρων). Φθάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι οι εργαζόμενοι έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δικός τους στόχος είναι η «εργασιακή ειρήνη».

Τα παραπάνω δείχνουν ότι αποτελούν μέγιστους υποκριτές όταν στα λόγια νοιάζονται για τους συμβασιούχους και ότι αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να τους αποκλείουν από τα σωματεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράση για να αποκαλυφθεί το πραξικόπημα και να οργανωθεί η πάλη(2012-04-27 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ανοιχτό πραξικόπημα στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ(2012-04-20 00:00:00.0)
Μπαράζ «επιθέσεων» κατά των συμβασιούχων(2012-03-23 00:00:00.0)
Ψήφισμα καταδίκης της πλειοψηφίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ(2012-03-17 00:00:00.0)
Κανείς δε θα στερηθεί το δικαίωμα να είναι στο σωματείο(2012-02-25 00:00:00.0)
Κανείς δε θα στερηθεί το δικαίωμα να είναι στο σωματείο(2012-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ