Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Μεταφέρει το πρόβλημα στους ασθενείς

Την αδιέξοδη πρακτική να πληρώνουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι τις φυσικοθεραπείες τους με 20 ευρώ τη μία απ' την 1.4.2012 ακολουθεί η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΦΣ), επειδή ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν καταβάλλει τα χρήματα στους συμβεβλημένους με τα ταμεία του Οργανισμού φυσικοθεραπευτές. Μέχρι τον περασμένο Νοέμβρη το ΙΚΑ κατέβαλε τις αμοιβές στους φυσικοθεραπευτές, ενώ και τα άλλα Ταμεία τις κατέβαλαν, έστω και με μεγάλες καθυστερήσεις. Τώρα με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνεται κανένας φυσικοθεραπευτής. Τη Δευτέρα οι φυσικοθεραπευτές θα κάνουν κινητοποιήσεις στον ΕΟΠΥΥ και στα κατά τόπους υποκαταστήματα.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών» καταδικάζει την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και καταγγέλλει ότι αξιοποιεί τα προβλήματα πολλών φυσικοθεραπευτών, μεταφέροντας το πρόβλημα στους ίδιους τους ασθενείς, λειτουργώντας ουσιαστικά ως μηχανισμός επιβολής της πολιτικής της κυβέρνησης. «Δε μας λένε οι κύριοι του ΔΣ πού θα βρει ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος με μισθό-χαρτζιλίκι να πληρώσει τις θεραπείες στους φυσικοθεραπευτές, τα φάρμακα στους φαρμακοποιούς; Η απόφαση αυτή μας αντιπαραθέτει με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, με αυτούς δηλαδή που θα έπρεπε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι. Είναι απόφαση βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, αφού διευκολύνει τον κοινωνικό αυτοματισμό, βασική πρακτική του διαίρει και βασίλευε των λαϊκών στρωμάτων από πλευράς του κεφαλαίου, των κομμάτων του και της κυβέρνησης. Να γιατί η "Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών", τιμώντας την αγωνιστική ιστορία των αγωνιστών ριζοσπαστών συναδέλφων των προηγούμενων χρόνων, διαχώρισε τη θέση της από τους συνδικαλιστές της "Προοδευτικής Κίνησης Φυσικοθεραπευτών" που εισηγήθηκαν την παραπάνω πρόταση στο ΔΣ του ΠΣΦ και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τις επιλογές του ΔΣ», σημειώνει.

Συγκέντρωση τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 26 του Μάρτη θα γίνει συγκέντρωση φυσικοθεραπευτών στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Γκιλφόρδου 12 στην πλατεία Βικτωρίας) με θέμα την έγκριση της εκλογικής διακήρυξης και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του «Αγωνιστικού Συνδυασμού» για τις εκλογές του συλλόγου που θα γίνουν στις 29 του Απρίλη για την ανάδειξη της κεντρικής διοίκησης, των διοικήσεων των παραρτημάτων και των συνέδρων για το Πανελλαδικό Συνέδριο Φυσικοθεραπευτών. Στην πρόσκληση η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών» τονίζει πως «οι αγωνιστές ριζοσπάστες φυσικοθεραπευτές βλέπουν το ρόλο του φυσιοθεραπευτή δίπλα στον ασθενή, δίπλα στον ανάπηρο, ως εργαζόμενοι μέσα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Ειδικής Αγωγής που θα μπορούν ολόπλευρα να αναπτύσσουν την επιστήμη και την τεχνική τους με εξασφαλισμένα τα εργασιακά τους δικαιώματα στην υπηρεσία εκείνων που τους έχουν ανάγκη. Γιατί προστασία της υγείας του ελληνικού λαού και επιχειρηματική δράση στο χώρο δε συμβιβάζονται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ