Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συσκέψεις και συνελεύσεις για να δυναμώσει η μάχη για μισθούς - συμβάσεις

Σημαντικός σταθμός η απεργία στις 4 Απρίλη που έχει προκηρυχθεί σε Τρόφιμα - Ποτά, Οικοδόμους και άλλους κλάδους

Συνελεύσεις πρέπει να γίνουν σε κάθε τόπο δουλειάς, να αναδειχθεί γιατί η πάλη με το ΠΑΜΕ είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση της εργατικής οικογένειας (φωτ. από ΓΣ των εργατών της Ζώνης)
Συνελεύσεις πρέπει να γίνουν σε κάθε τόπο δουλειάς, να αναδειχθεί γιατί η πάλη με το ΠΑΜΕ είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση της εργατικής οικογένειας (φωτ. από ΓΣ των εργατών της Ζώνης)
Με στόχο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν λόγο και ευθύνη για την απόκρουση της εργοδοτικής επιθετικότητας και την υπεράσπιση μισθών και συμβάσεων, οι ταξικές δυνάμεις δυναμώνουν την παρέμβασή τους για να μη μειωθεί κανένας μισθός, για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ εντείνεται η δραστηριότητα της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών για την επιτυχία της κλαδικής απεργίας με θέμα τις συμβάσεις στις 4 Απρίλη, το Συνδικάτο της Αττικής οργανώνει σήμερα Παρασκευή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των σωματείων του κλάδου, συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (ΕΚΑ, 2ος όροφος). Αντίστοιχα, δυναμώνει τις παρεμβάσεις της και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, που επίσης αποφάσισε απεργία με το ίδιο περιεχόμενο στις 4 Απρίλη. Με συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδικάτων καθώς και των κατά τόπους Παραρτημάτων, με εξορμήσεις στα γιαπιά και τα μεγάλα εργοτάξια, οι δυνάμεις του οικοδομικού κινήματος απευθύνονται στους εργαζόμενους ώστε τη μέρα της απεργίας να δοθεί συντριπτική απάντηση στην εργοδοσία.

Χτες η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΒ, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, θα προχωρήσει σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 27 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. (Κάνιγγος 27).

Αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία έχουν πάρει, επίσης, οι Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου και Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ).

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απ' την πλευρά του, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο, σε κάθε χώρο δουλειάς και μέσα από μαζικές διαδικασίες «να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε απεργία στις αρχές Απρίλη για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς και τα μεροκάματα». Αλλες παρεμβάσεις που προετοιμάζει το Συνδικάτο, είναι:

-- Στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 26 Μάρτη και ώρα 1 μ.μ., για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τον ΕΟΠΥΥ, «ο οποίος μας αναγκάζει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για γιατρούς και φάρμακα».

-- Στο Παρακαταθηκών και Δανείων την Πέμπτη 29 Μάρτη και ώρα 1 μ.μ., «γιατί μετά το πετσόκομμα των μισθών μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα χρέη από τους τόκους των δανείων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ