Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Να μην περάσει ο νέος οργανισμός που σημαίνει απολύσεις

«Με το νέο Οργανισμό του υπουργείου προωθούν νέες απολύσεις», προειδοποιούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Παιδείας και καλούν τους υπαλλήλους σε ξεσηκωμό για να μην περάσει κάτι τέτοιο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται στους συναδέλφους τους εργαζόμενους στο υπουργείο και εξηγούν:

«Ο νέος οργανισμός του υπουργείου Παιδείας, που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, προβλέπει το κλείσιμο σχεδόν των μισών τμημάτων και υπηρεσιών. Πρόκειται για έγκλημα, κυριολεκτικά για σφαγή», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί: «Να μην περάσει ο νέος οργανισμός! Μην περιμένουμε την αξιολόγηση της σφαγής και των απολύσεων. Να ξεσηκωθούμε! Να τους εμποδίσουμε, όπως κάναμε με την εργασιακή εφεδρεία»!

Επίσης, το ΠΑΜΕ θυμίζει τους 91 εργαζόμενους του πρώην ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) που «για πάνω από ένα χρόνο είναι στον "αέρα"! Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η μεταφορά τους στο υπουργείο Παιδείας. Τους κοροϊδεύουν και τους εμπαίζουν, τόσο τα κόμματα του μαύρου μετώπου, όσο και οι συνδικαλιστές των κομμάτων αυτών, ότι με συναντήσεις, παζάρια και αλισβερίσια, τάχα θα λυθεί το θέμα, θα "πέσει" η υπογραφή! Και έτσι να συμβεί, αλήθεια, σε ποια τμήματα θα εργαστούν οι συνάδελφοι, όταν κλείνουν με το νέο Οργανισμό τα μισά; Πρόκειται για εμπαιγμό!», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ τονίζει: «Η πλειοψηφία του Συλλόγου στο υπ. Παιδείας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) βάζει για μια ακόμα φορά πλάτη! Αρνείται να γράψει τους συναδέλφους του πρώην ΟΕΕΚ στο σωματείο, αρνείται να καλέσει σε Γενική Συνέλευση και να οργανώσει την πάλη ενάντια στο νέο Οργανισμό. Καλλιεργεί το "διαίρει και βασίλευε", ότι οι συνάδελφοι από τους οργανισμούς που κλείνουν τάχα "θα μας φάνε τις θέσεις", όπως κάνει και με τους συναδέλφους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Και μετά έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι διασπάει την ενότητα!

Η πλειοψηφία της ΠΟΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που τον Οκτώβρη προσπαθούσε από κοινού με τα ΜΑΤ και την πλειοψηφία του Συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο να σπάσει τους αγώνες των εργαζομένων στο υπουργείο, δεν έχει βγάλει ούτε ανακοίνωση»!

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα απαιτώντας «...καμιά απόλυση. Να δημιουργηθούν εδώ και τώρα οργανικές θέσεις για όλους τους συναδέλφους του ΟΕΕΚ. Καμιά αξιολόγηση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ