Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ζητά πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου

Κινητοποίηση οργάνωσαν προχτές οι ταξικές δυνάμεις

Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου απαίτησε πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γραμματείας Ηλείας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που έγινε στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο του Πύργου, ένα μήνα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές του, υπολειτουργεί και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στην κεντρική ομιλία του ο Νίκος Γκότσης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Επειδή οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, των τοπικών εκφραστών τους σε δήμο και περιφέρεια, αλλά και των διοικήσεων του νοσοκομείου είναι μεγάλες τόσο για την ίδια την πλημμύρα στο νοσοκομείο, όσο και για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη επαναλειτουργία του, πρέπει εμείς να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες πρέπει να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

- Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

- Την κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων (αντιπλημμυρικών κλπ.), με ευθύνη του κράτους, ώστε να αποφευχθεί μια νέα ανάλογη καταστροφή του νοσοκομείου.

- Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις προσωπικού για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ