Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11216

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Σαρωτικές ρυθμίσεις από αδειοδότηση των επιχειρήσεων μέχρι άρση του καμποτάζ

ΣΕΛ.  8
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Διά βίου εκμετάλλευση ανέργων και νέων

ΣΕΛ.  13

Λήστεψαν αποθεματικά νοσοκομείων κυβέρνηση - Τράπεζα Ελλάδας

«Κούρεψαν» τα αποθεματικά του νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» 70%. Τεράστιες οι συνέπειες για το λαό

Μετά την κλοπή του 70% των αποθεματικών του ΟΕΚ από κυβέρνηση - Τράπεζα Ελλάδας, με το «κούρεμα» του κρατικού χρέους που αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης», ο ένας μετά τον άλλον φορείς δημόσιου χαρακτήρα ανακαλύπτουν ότι το 70% των καταθέσεων και των αποθεματικών τους έγιναν ...αέρας. Οι καταθέσεις που είχαν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας μετατράπηκαν αυτόματα σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, που «κουρεύτηκαν». Ετσι, για παράδειγμα, το Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» ανακάλυψε ότι ενώ οι καταθέσεις του ήταν 1,8 εκατ. ευρώ, το ποσό που δικαιούται να διαχειριστεί είναι μόλις 575 χιλιάδες ευρώ. Μετά τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων έρχεται η ληστεία από το «κούρεμα» να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη δυσλειτουργία ή στην ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  7

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να γκρεμιστούν τα εμπόδια στις σπουδές και τη ζωή

Την αγωνιστική φωνή τους ύψωσαν σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας κάθε σπουδαστή να «κάνει δική του υπόθεση τις σπουδές και το μέλλον του». Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  28

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας της 25ης Μάρτη, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο 24 Μάρτη.


Ρεαλισμός

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση έχει πολύ μεγάλη αξία, σαν μια μορφή γενικής πολιτικής αναμέτρησης σε συνθήκες που ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα. Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη η λαϊκή ευθύνη, η ατομική ευθύνη. Πρέπει να μπει ένα τέλος κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα ή αυταπάτες ο ψηφοφόρος να ρίχνει άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που θα ήθελε. Αυτό που κάνει τη διαφορά στην επικείμενη εκλογική μάχη είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. Γιατί μόνο έτσι θα δοθεί πραγματικό λαϊκό τρομοκρατικό μήνυμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Η σύγκρουση είναι εφ' όλης της ύλης. Συγκρούονται δύο στρατηγικές. Αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου και η απέναντί της, των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Η σύγκρουση είναι ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό. Δεν είναι ανάμεσα στους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, όπως ισχυρίζονται διάφοροι. Οποιο κόμμα δε θέλει να αλλάξει τίποτα, τα βάζει απλώς με το μνημόνιο και επιδιώκει αντιμνημονιακές ή αριστερές κυβερνήσεις. Πρέπει ο αγώνας να πάει ως το τέλος, στην εργατική - λαϊκή εξουσία, στην αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση, πανεθνικό σχεδιασμό, εργατικό - λαϊκό έλεγχο και μονομερή διαγραφή του χρέους. Βέβαια, στην κάλπη δεν ψηφίζει κανείς για την εργατική εξουσία, επομένως δεν απαιτείται πλήρης συμφωνία, ψηφίζει όμως για να συγκεντρώσει δύναμη, πείρα και κουράγιο να παρεμποδίσει νέες τραγωδίες, να διεκδικήσει ό,τι ανήκει σε αυτόν και κυρίως στα παιδιά του. Είναι δρόμος πιο εύκολος και ρεαλιστικός από την τραγωδία που περιμένει το λαό, να ζει προσκυνημένος, με μισθούς πείνας και τεράστια ανεργία.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΜΕ ΟΤΑ
Εμπόριο φτώχειας με την «κοινωφελή εργασία»

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ανεργοι και ανασφάλιστοι δεν μπορούν να πληρώσουν

ΣΕΛ.  3
ΧΙΟΣ
Στο πόδι για ακτοπλοΐα προς όφελος του λαού

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνει αντιλαϊκά πίσω από την εκλογολογία

ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε νομό

ΣΕΛ.  21
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
Δράση κόντρα στην εμπορευματοποίηση

ΣΕΛ.  21
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Τσακίζουν την υγεία των εργαζομένων

ΣΕΛ.  3
ΑΘΗΝΑ
Εκατοντάδες παιδάκια δίχως φαγητό

Καλπάζει η πείνα στις γειτονιές της Αθήνας. Εκατοντάδες παιδάκια λαϊκών οικογενειών πηγαίνουν στα σχολεία τους νηστικά. Αδυνατεί πλέον το Δημοτικό Βρεφοκομείο να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα σίτισης λόγω της πολιτικής κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.


ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΟΤΑ
Μπαράζ «επιθέσεων» κατά των συμβασιούχων

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ