Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΣΙΝΕ
Επιτυχημένη η 24ωρη απεργία

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΠΕΣΙΝΕ (Αλουμίνιον Ελλάδας), απαιτώντας την εφαρμογή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει τριετή ισχύ και την οποία καταπατά η εργοδοσία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία «έκοψε» μια σειρά από επιδόματα (τριετίες και πολυετίες) που έπρεπε να καταβάλει από 1/1 καθώς και κάποια «μπόνους» στόχων. Ολα τα παραπάνω αντιστοιχούν σε αυξήσεις (από 1% έως 8%) και προβλέπονταν να δοθούν βάσει της επιχειρησιακής τους σύμβασης (η αύξηση 1% για όσους δουλεύουν μέχρι 20 χρόνια και 8% αύξηση για όσους συμπλήρωναν την πρώτη τριετία). Να σημειωθεί πως στις αρχές του μήνα η εργοδοσία προσέλαβε δύο συμβασιούχους εργαζόμενους με μισθό κατώτερο απ' τον ισχύοντα και απείλησε τους υπόλοιπους συμβασιούχους ότι θα κάνει το ίδιο και σε αυτούς με βάση τα όσα προβλέπει ο εφαρμοστικός. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, σε παλιότερη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, παραδέχθηκε ότι αναζητεί τρόπους για να εφαρμόσει το νέο εφαρμοστικό νόμο, καθώς και αν της δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέες περικοπές.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι εργαζόμενοι περιφρουρούν οι ίδιοι τον αγώνα τους και διαμηνύουν στην εργοδοσία ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εφαρμογή της επιχειρησιακής σύμβασης, αλλιώς οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων της ΠΕΣΙΝΕ, προκειμένου να κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ