Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΦΟΙ ΛΕΜΟΝΙΑ»
Κατέθεσαν αγωγή για να βγει παράνομη η απεργία

Συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ. στα δικαστήρια οργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας

Να βγει παράνομη η απεργία στα εργοστάσια του ομίλου ΜΕΚ, ΒΕΚ, ΜΕΚ ΜΑΡΜ, SYMBRO ζητούν οι ιδιοκτήτες τους Αφοι Λεμονιά με αγωγή εναντίον του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» που κατέθεσαν και θα συζητηθεί, σήμερα Παρασκευή, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Οι εργαζόμενοι, που απεργούν για 18 συνεχείς μέρες και περιφρουρούν με επιτυχία την απεργία τους, διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων ημερομισθίων τεσσάρων μηνών.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου και των Επιτροπών Αγώνα που δρουν στα εργοστάσια ΜΕΚ και ΒΕΚ, υπογράμμισαν ότι με την αγωγή ποινικοποιούνται οι αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους να πληρώνονται για την εργασία τους και επισήμαναν ότι ο Λεμονιάς, που διατέλεσε παλιότερα αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ενεργεί με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να σταματήσουν την πάλη τους.

Κάλεσαν τους μεταλλεργάτες και τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής να συγκεντρωθούν σήμερα, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια του Βόλου για συμπαράσταση στο Συνδικάτο που δικάζεται και τόνισαν πως όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αγώνες της εργατικής τάξης για την απόκρουση των εργοδοτικών επιθέσεων, αλλά και για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ