Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Περιφρουρούν τον αγώνα τους

Στις πύλες του εργοστασίου συνεχίζουν να δίνουν το σκληρό απεργιακό αγώνα, που διανύει τον 5ο μήνα, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Μετά και την προχτεσινή επιστολή της εργοδοσίας, στην οποία επαναλαμβάνει γνωστές συκοφαντίες και αναμασά διάφορες δικαιολογίες στο ξεκάθαρο αίτημα για επαναπρόσληψη των 93 απολυμένων, το σωματείο ετοιμάζει την απάντησή του μετά την αποδοχή της πρότασής του για συνάντηση.

Στο μεταξύ, το σωματείο ακόμα περιμένει να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής σύσκεψης και διακομματικής που ο υπουργός Εργασίας τους έλεγε ότι θα συγκληθεί.

Οι απεργοί χαλυβουργοί πάντως προετοιμάζουν την επόμενη παρέμβασή τους σύμφωνα και με το πρόγραμμα δράσης που ψηφίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση και αφορά παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την άδεια που έδωσε στην επιχείρηση για λιμάνι μπροστά από το εργοστάσιο. Μια άδεια ενώ στην επιχείρηση, όπως αναφέρει, απασχολούνται 420 εργαζόμενοι, 365 ημέρες το χρόνο, που αποδεικνύει ότι μόνο για κλείσιμο όπως απειλεί δεν οδηγείται το εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ