Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Καταγγέλλει ανοιχτό πραξικόπημα στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία αποκλείει 15 σωματεία γιατί στις εκλογές τους για την ανάδειξη αντιπροσώπων συμμετείχαν και συμβασιούχοι!

Η πλειοψηφία ΠΟΕ - ΟΤΑ θέλει να αποκλείσει σωματεία όπως αυτό των εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης - Καματερού
Η πλειοψηφία ΠΟΕ - ΟΤΑ θέλει να αποκλείσει σωματεία όπως αυτό των εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης - Καματερού
Νέο συνέδριο νοθείας ετοιμάζει η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ. Η πλειοψηφία αποφάσισε εντελώς αυθαίρετα να αποκλείσει από το 41ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας -ξεκινά την άλλη Τρίτη- τους αντιπροσώπους 15 σωματείων, οι οποίοι ξεπερνούν τους 100 και αποτελούν το 13% του σώματος των συνέδρων. Ο λόγος που επιχειρεί να αποκλείσει τα σωματεία είναι ότι έκαναν το αυτονόητο. Να δώσουν και στους συμβασιούχους το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ανάδειξης των αντιπροσώπων.

Η απόφαση της πλειοψηφίας παρουσιάστηκε ως απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που όμως δε συνεδρίασε ποτέ γι' αυτό το θέμα.

Για το ζήτημα αυτό η πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που συνεδρίασε χτες, αποφάνθηκε ότι η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να αποφασίζει όπως θέλει για τα θέματα που την αφορούν. Ομως αρνείται το δικαίωμα αυτό στα σωματεία. Ετσι, στηρίζει ξεκάθαρα τη διαίρεση των εργαζομένων και την αποδυνάμωση των αγώνων τους.

Τα σωματεία που αποκλείονται είναι: Δήμων Νομού Θεσσαλονίκης, Δήμων Νομού Πρέβεζας, ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, Δάφνης, Ηλιούπολης, Περιστερίου, Κηφισίας, Περάματος, Ελληνικού, Αγίων Αναργύρων, Καισαριανής, Λαυρεωτικής, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, Πετρούπολης, Κορυδαλλού.

Πρακτικές επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία επισημαίνει: «Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε ανοιχτό πραξικόπημα και νόθο Συνέδριο αποκλείοντας πάνω από 100 αντιπροσώπους από τα συγκεκριμένα Σωματεία, ενώ εκκρεμεί να αποκεφαλίσουν άλλα έξι Σωματεία στα οποία επίσης ψήφισαν οι συμβασιούχοι.

Τονίζουμε ότι στα εν λόγω Σωματεία οι συμβασιούχοι ψήφισαν με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων ή με βάση το Καταστατικό τους.

Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έμεινε εδώ. Αρνήθηκε να εγγράψει στη δύναμη της Ομοσπονδίας και Σωματεία που στο Καταστατικό τους αναφέρουν ότι δέχονται ως μέλη όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας (Ικαρία, Β. Εύβοια) όπως επίσης αρνήθηκε να εγγράψει και το κλαδικό Συνδικάτο Αθήνας στους ΟΤΑ.

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ παίρνουν αυτά τα μέτρα και οργανώνουν Συνέδρια που νοθεύουν την ψήφο και τη θέληση των εργαζομένων σε μια περίοδο όπου δυναμώνει η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, σε μια περίοδο όπου ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα, όπου έρχεται ο οδοστρωτήρας των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς της Τοπικής Διοίκησης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι διεκδικούν το φιλέτο και απαιτούν συναίνεση και υποταγή.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, σε όλη την εργατική τάξη τις μεθοδεύσεις αυτών των συνδικαλιστικών ηγεσιών ως πρακτικές επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Καλούμε τους αντιπροσώπους του 41ου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αποτρέψουν κάθε μεθόδευση, κάθε εξέλιξη για ένα νόθο Συνέδριο. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να επιβάλουν ένα γνήσιο, αντιπροσωπευτικό Συνέδριο κατοχυρώνοντας το αυτονόητο δικαίωμα των Σωματείων να αποφασίζουν τα ίδια μέσα από τα όργανά τους και τις Γενικές τους Συνελεύσεις από ποιους θα εκπροσωπούνται.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ ένα πράγμα ας γνωρίζουν καλά:

Καμιά νοθεία, κανένα πραξικόπημα στο εργατικό κίνημα δεν έμεινε αναπάντητο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ