Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα

Να τιμωρηθεί το ψέμα τους

Προκαλώντας ασύστολα το λαό, ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε προχτές σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ήταν «εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ» και ότι τάχα διαφωνούσε με το πρώτο μνημόνιο, γιατί «ήταν σε λάθος κατεύθυνση» και «ήταν ελλιπές». Το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στις κάλπες, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι αμείλικτη και ο λαός καλείται να βάλει μπροστά την πείρα και τη μνήμη του. Να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Να τραβήξει από πάνω του το μανδύα με τον οποίο προσπαθεί να τον σύρει πάλι σαν πρόβατο σε σφαγή.

Ο Ε. Βενιζέλος, που λέει ότι ήταν ενάντια στο πρώτο μνημόνιο, το Μάη του 2010, σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, ανέλαβε ως υπουργός και νομικός τη συνταγματική κατοχύρωση της πρώτης δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, που δρομολόγησε τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού. «Ο κ. Βενιζέλος είδε το συνολικό κείμενο του μνημονίου, ήταν στην διαπραγμάτευση (...) και έκανε σχετικά σχόλια στο κείμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Δηλαδή, ως κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών του, ο σημερινός του πρόεδρος είχε καθοριστική συμβολή στη σύνταξη του πρώτου μνημονίου, το οποίο ούτως ή άλλως υλοποίησε στο σκέλος που αφορούσε στα κυβερνητικά του καθήκοντα, πριν μεταπηδήσει στο υπουργείο Οικονομικών και αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεύθυνση της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Ηταν, μάλιστα, τέτοια η πρεμούρα του να περάσει το μνημόνιο γρήγορα και χωρίς κραδασμούς για την ντόπια πλουτοκρατία και την ΕΕ, ώστε όταν το ΚΚΕ ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στη σχετική ψηφοφορία, ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε ως συνταγματολόγος να εξηγήσει την καινοφανή θεωρία ότι άλλο το «τυπικόν πνεύμα του Συντάγματος» και άλλο «το ουσιαστικό»! Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να μιλήσει για «τυπική» και «ουσιαστική» Δημοκρατία, δείχνοντας ότι το αστικό Σύνταγμα και η δημοκρατία τους είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης. Γι' αυτό και γίνονται λάστιχο, προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντά της.

Ακολούθως, ο Ε. Βενιζέλος, ως υπουργός και βουλευτής, ενέκρινε, υπερασπίστηκε, ψήφισε και εφάρμοσε όλους τους νόμους που απορρέουν από το μνημόνιο, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τα άλλα νομοσχέδια, με τα οποία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και Μπακογιάννη τσάκισαν στην κυριολεξία μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, επέβαλαν ληστρικούς φόρους. Και όταν αναβαθμίστηκε στην αστική διαχείριση, αναλαμβάνοντας υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνέταξε και διαμόρφωσε μαζί με τους Παπαδήμο - Σαμαρά - Παπανδρέου το δεύτερο μνημόνιο και υπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια. Το ψέμα να γίνει επιπλέον κριτήριο για τη μαζική εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ από τους λαϊκούς ανθρώπους, μαζί και της ΝΔ. Να πληρώσουν για όσα δεκαετίες τώρα φόρτωσαν στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Εφιάλτης της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της είναι ένα πανίσχυρο ΚΚΕ και αυτό πρέπει να βγάλει η κάλπη στις 6 του Μάη.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org