Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11236

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εχουν έτοιμο το νέο τσάκισμα μισθών και συμβάσεων αμέσως μετά τις εκλογές

ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Με πρόσχημα την «πρακτική» γενικεύουν δουλειά - σκλαβιά για τους νέους

ΣΕΛ.  17

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών και η προοπτική εξάλειψης της ανεργίας

Προεκλογικά θα παιχθεί θέατρο με το θέμα της ανεργίας. Τα άλλα κόμματα καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι επενδύσεις προς όφελος της κερδοφορίας μειώνουν την ανεργία και ανεβάζουν μισθούς και συντάξεις. Το ΚΚΕ έχει ενιαία πρόταση αγώνα. Στο ένα σκέλος υποστηρίζει γενναία μέτρα προστασίας των ανέργων σε συνδυασμό με την ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για μαζικές προσλήψεις σε τομείς που έχουν σχέση με την κοινωνική υποδομή, δημόσια έργα, την κάλυψη διαπιστωμένων κενών σε Υγεία, Παιδεία... Στο άλλο σκέλος δείχνει το δρόμο πάλης για την οριστική κατάργηση της ανεργίας στις συνθήκες της λαϊκής οικονομίας, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον παραγωγικό συνεταιρισμό, τον πανεθνικό σχεδιασμό με εργατικό έλεγχο, έξω από την ΕΕ και με μονομερή διαγραφή του χρέους, όπου γίνεται δυνατή η αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας με σχεδιασμό της πλήρους απασχόλησης.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Απόγνωση από τις δραματικές περικοπές

Καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια οι απάνθρωπες συνέπειες της στάσης πληρωμών στην Υγεία, που έχουν κηρύξει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της επιχειρηματικότητας σε Υγεία - Φάρμακο. Τραγικές περιπτώσεις των πιο ανήμπορων ανθρώπων που αποκλείονται από την απαραίτητη θεραπεία τους.


ΣΕΛ.  19


Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία που διατύπωσε προχτές ο Ευ. Βενιζέλος είναι κοροϊδία απέναντι στο 1.100.000 ανέργους, όπως υπολογίζονται επίσημα γιατί ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος. Το μεγάλο μέρος τους είναι νέοι και νέες, γυναίκες, αλλά και άνθρωποι στην κρίσιμη ηλικία 45-50 χρόνων. Είναι πρόκληση γιατί εξάγγειλε 6.500 νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες έχει ξαναεξαγγείλει. Οι 1.500 νέες θέσεις εργασίας δεν θα είναι μόνιμες θέσεις αλλά προσωρινής απασχόλησης, μέσω των δήμων, της Εκκλησίας και των ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ σήμερα είναι οι νέες μπλε και πράσινες κλαδικές, και οι εκβιασμοί, τα ρουσφέτια γίνονται μέσα από τις ΜΚΟ που έχουν αναλάβει με το αζημίωτο την ευθύνη προσλήψεων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και όχι μόνο, για 5 μήνες δουλειά και μισθούς πείνας. Φιλανθρωπία και η εξεύρεση προσωρινής εργασίας για επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγάλη κερδοφορία. Εξάγγειλε επίσης 5.000 θέσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Αλλά τόσοι περίπου ήταν οι εργαζόμενοι και πριν, και μάλιστα απλήρωτοι σ' αυτό το πρόγραμμα. Τώρα θα είναι, όπως είπε, εξασφαλισμένη η πληρωμή τους και θα απευθύνονται σε περισσότερους ανθρώπους, 130.000 ηλικιωμένους. Αλλά θα μισθοδοτούνται από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Κι από τα ετοιμόρροπα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία το κράτος δε δίνει φράγκο. Μίλησε επίσης για προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Στα πάνω από 10 χρόνια που τα εφαρμόζουν, γιατί η ανεργία αντί να μειώνεται αυξάνεται; Να γιατί λέμε ότι πρόκειται κυριολεκτικά για πρόκληση και κοροϊδία!ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φακέλωμα των λαϊκών νοικοκυριών

ΣΕΛ.  20
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Παγίδα επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση

ΣΕΛ.  13
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Την Κυριακή σύσκεψη στο Μέταλλο

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Δεν ζουν με 4 μεροκάματα το μήνα

ΣΕΛ.  16
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις στα δημαρχεία

ΣΕΛ.  15
ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΗ
Στην τελική ευθεία το ξεπούλημα

Συγκέντρωση τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) στις 7.30 μ.μ.

ΚΚΕ: Φιλολαϊκή λύση ο αποκλειστικά Κρατικός Φορέας Ενέργειας.


ΣΕΛ.  14


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org