Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ
Δε θα επιτρέψουν η Αθήνα να γίνει ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο Δήμο της Αθήνας

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Την κατηγορηματική τους αντίθεση στα σχέδια της συγκυβέρνησης και του δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη να ικανοποιήσουν πάγιες επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου - με το πρόσχημα της «αναβάθμισης» του κέντρου της πόλης - σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών, κατέθεσαν χτες κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο της Αθήνας Φ. Προβατά, εκπρόσωποι σωματείων του εμπορίου και των υπηρεσιών και του συλλόγου αυτοαπασχολουμένων - επαγγελματιών και εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Σημειώνεται ότι παρότι έγκαιρα τα σωματεία είχαν ειδοποιήσει για την παρέμβαση ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης «φρόντισε» να έχει πολλά ραντεβού για να μη συναντηθεί με τους εργαζόμενους. Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε τη συμφωνία που υπέγραψαν προσφάτως ο δήμαρχος της Αθήνας με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου που στόχο έχει να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις των μεγαλεμπόρων και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στο μεγάλο κεφάλαιο, τον αφανισμό των αυτοαπασχολουμένων μέσα και από την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, τη δημιουργία ειδικών επιχειρησιακών ζωνών στις οποίες δε θα ισχύουν κλαδικές συμβάσεις και οτιδήποτε κατοχυρώνει οικονομικά και θεσμικά ζητήματα για τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος της Αθήνας ισχυρίστηκε ότι αυτά που καταγγέλλουν τα σωματεία δεν ισχύουν και τους σύστησε να καταθέσουν τις απόψεις τους σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίστοιχες παρεμβάσεις είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ